Πέμπτη, 5 Σεπτ.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έθεσε όρους και αρνήθηκε εκλογές – Στήσε κάλπες, αλλιώς μομφή διεμήνυσαν Πολάκης και 87

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έθεσε όρους και αρνήθηκε εκλογές – Στήσε κάλπες, αλλιώς μομφή διεμήνυσαν Πολάκης και 87

Όρους έθεσε και αντιρρήσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου ο Παύλος Πολάκης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησαν εκλογές για νέο αρχηγό. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε να προσφύγει στις κάλπες και τους ζήτησε να δεσμευθούν ότι δεν θα φύγουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας σήμερα το απόγευμα (05/09/24) που θα εξετάσει το ενδεχόμενο διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη.

«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε Καταστατικό Συνέδριο», είπε απευθυνόμενος στους συντρόφους του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Νωρίτερα, Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ξεκινώντας τις τοποθετήσεις τους είπαν ότι η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να μην κατατεθεί πρόταση μομφής. Τότε παρενέβη ο Παύλος Πολάκης και είπε ότι «η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα άρα η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές. Πρόσθεσε ότι: «Για μένα το πρόβλημα, είναι πρόβλημα ηγεσίας». Ο Παύλος Πολάκης είπε επίσης: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να πάμε σε εκλογές. Αν δεν υπάρξει (σ.σ. πολιτική συμφωνία) τότε υπάρχει το επόμενο βήμα», υπονοώντας την πρόταση μομφής. Ο Παύλος Πολακης, επιπλέον, επικαλέστηκε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να μην το βλέπουμε. Υπάρχει διάλυση του κόμματος με πλήρη ευθύνη της ηγεσίας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι.

Η πλευρά Κασσελάκη δεν επιθυμεί ουδόλως να προσφύγει στις κάλπες και στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις και αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει το γάντι. Κι αυτό γιατί με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνηθίζει να απαντάει στις προκλήσεις, πολλοί φοβούνται ότι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ότι θα πάει σε εκλογές από την στιγμή που τον αμφισβητεί ένα κομμάτι της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Νωρίτερα σήμερα και πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σε επικοινωνία του newsit.gr με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά ο ίδιος εμφανίστηκε εντελώς αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις