Παρασκευή, 6 Σεπτ.
29oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω κάνει τα καλύτερα για όλους» είπε ο Κασσελάκης και «κάρφωσε» Τσίπρα – «Αμφισβήτησες συντρόφους για ανέντιμη συμπεριφορά» του απάντησαν

ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω κάνει τα καλύτερα για όλους» είπε ο Κασσελάκης και «κάρφωσε» Τσίπρα – «Αμφισβήτησες συντρόφους για ανέντιμη συμπεριφορά» του απάντησαν
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Να πείσει ότι είχε τις καλύτερες προθέσεις και πως έκανε «τα καλύτερα για όλους» προσπάθησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Πέμπτης (5.9.24).

«Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους», φέρεται να είπε στην αρχή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε δότι «έναν χρόνο που βρίσκεται στη θέση του προέδρου θεωρεί ότι έναν ειλικρινής και έντιμος προς όλες και όλους».

Όπως είπε, ήταν έντιμος και απέναντι σε εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου, για την οποία υπενθύμισε ότι πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε.

Συνεχίζοντας, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα».

Ειδικά, για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε ότι ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να κάνουν κοινές δράσεις, αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος.

Και όλα αυτά ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν έλαβε ούτε σήμερα απόφαση για τον Χρήστο Σπίρτζη και θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη

«Αμφισβήτησες τους συντρόφους για ανέντιμη συμπεριφορά»

Στα όσα ανέφερε αντέδρασαν οι «διαφωνούντες», τονίζοντας πως ο ίδιος είναι ο μοναδικός που έχει αμφισβητήσει τους συντρόφους του για ανέντιμη συμπεριφορά.

Όπως επισήμαναν, εκείνος με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα καταφερόταν εναντίον όσων διαφωνούν μαζί του.

Έθεσε όρους και αρνήθηκε εκλογές

Ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε να προσφύγει στις κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας, όπως ζήτησε ο Παύλος Πολάκης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και τους ζήτησε να δεσμευθούν ότι δεν θα φύγουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε Καταστατικό Συνέδριο», είπε απευθυνόμενος στους συντρόφους του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ξεκινώντας τις τοποθετήσεις τους είπαν ότι η καλύτερη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να μην κατατεθεί πρόταση μομφής. Τότε παρενέβη ο Παύλος Πολάκης και είπε ότι «η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα άρα η καλύτερη λύση είναι να πάμε σε εκλογές. Πρόσθεσε ότι: «Για μένα το πρόβλημα, είναι πρόβλημα ηγεσίας». Ο Παύλος Πολάκης είπε επίσης: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να πάμε σε εκλογές. Αν δεν υπάρξει (σ.σ. πολιτική συμφωνία) τότε υπάρχει το επόμενο βήμα», υπονοώντας την πρόταση μομφής. Ο Παύλος Πολακης, επιπλέον, επικαλέστηκε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αν και από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι δεν επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες, με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνηθίζει να απαντάει στις προκλήσεις, πολλοί φοβούνται ότι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ότι θα πάει σε εκλογές από την στιγμή που τον αμφισβητεί ένα κομμάτι της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις