Παρασκευή, 6 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Βιομηχανικές Ενώσεις: Το κόστος του ρεύματος απειλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις

Βιομηχανικές Ενώσεις: Το κόστος του ρεύματος απειλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις

Το κόστος του ρεύματος απειλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με κοινό Δελτίο Τύπου των βιομηχανικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΣΒΕ, ΣΒΑΠ, ΣΒΘΣΕ,ΣΒΣΕ, ΣΘΕΒ,ΣΒΠΕ, ΣΕΒΤ,ΣΕΧΒ,ΣΜΕ,ΕΒΙΚΕΝ, ΕΒΙΧΕ) για το κόστος του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση όλων των βιομηχανικών οργανώσεων αναφέρει: «Οι επιχειρήσεις, και ειδικά η βιομηχανία, στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπες με κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη, καθώς καλούνται να λειτουργήσουν με πολύ υψηλότερο κόστος από τους ανταγωνιστές τους.

Είναι επείγουσα ανάγκη η Ευρώπη να αντιδράσει προκειμένου να διορθώσει δομικές αδυναμίες, αλλά και η Ελλάδα να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καίριας σημασίας για την ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα και ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής και των επιχειρήσεων, ενώ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης του πληθωρισμού.

Η ανάγκη θωράκισης των επιχειρήσεων, και ειδικά της βιομηχανίας, είναι επιτακτική καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, τονίζουμε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, καθώς δομικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια».

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις