Παρασκευή, 6 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Με Στεφανουδάκη, Μιχαλεντζάκη και Πασχαλίδου το πρόγραμμα της ημέρας (6/9)

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Με Στεφανουδάκη, Μιχαλεντζάκη και Πασχαλίδου το πρόγραμμα της ημέρας (6/9)

Πριν την έναρξη της ένατης μέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού η χώρα μας μετρά ήδη 10 μετάλλια και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει περισσότερα. Οι σημαιοφόροι Μανώλης Στεφανουδάκης και Δώρα Πασχαλίδου θα αγωνιστούν στα αθλήματά τους με στόχο το βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στις 11:37 ώρα Ελλάδας ο Μανώλης Στεφανουδάκης θα αγωνιστεί στον τελικό του ακοντισμού F54 και θα κυνηγήσει το τρίτο μετάλλιο της καριέρας του μέσα στο Σταντ ντε Φρανς. Λίγη ώρα αργότετα στην Σαμπ ντε Μαρς Αρένα η Δώρα Πασχαλίδου θα παίξει τον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία -70κ (J1) του τζούντο.

Η αντίπαλός της θα είναι η Ματίλντε Λαουρία (Ιταλία). Οι δυο τους έχουν μεγάλες πιθανότητες μεταλλίων, αλλά βέβαια οι δύο σημαιοφόροι δεν είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι για μετάλλιο.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης αγωνίζεται το πρωί στα προκριματικά των 100μ ελεύθερο S8, αγώνισμα στο οποίο πριν τρία χρόνια στο Τόκιο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Αρχικά ο Έλληνας κολυμβητής χρειάζεται να προκριθεί στον τελικό και έπειτα όλα μπορούν να συμβούν. Έχει την εμπειρία και τις ικανίτητες να πλασαριστεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

Στην Λα Ντεφάνς Αρένα θα πέσουν ακόμα τρεις κολυμβητές αύριο. Ο Γιάννης Κωστάκης θα αγωνιστεί στα προκριματικά των 50μ ελεύθερο S3, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα προκριματικά των 50μ ελεύθερο S4 και ο Αλέξανδρος Λεργιός στα προκριματικά 50μ πεταλούδα S5.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος θα αγωνιστεί στον απευθείας τελικό των 400μ Τ62.

Οι ελληνικές συμμετοχές της ένατης ημέρας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες:

Κολύμβηση
10:45 – Αλέξανδρος Λεργιός – προκριματικά 50μ πεταλούδα S5
11:54 – Γιάννης Κωστάκης – προκριματικά 50μ ελεύθερο S3
12:11 – Αλεξάνδρα Σταματοπούλου – προκριματικά 50μ ελεύθερο S4
12:32 – Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης – προκριματικά 100μ ελεύθερο S8

Στίβος
11:37 – Μανώλης Στεφανουδάκης – τελικός ακοντισμού F54
20:31 – Στέλιος Μαλακόπουλος – τελικός 400μ Τ62

Τζούντο
12:18 – Δώρα Πασχαλίδου / Ματίλντε Λαουρία (Ιταλία) – προημιτελικά -70κ (J1)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις