Παρασκευή, 6 Σεπτ.
34oC Αθήνα

Γκάλης, Γιαννάκης και όλοι οι θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ τίμησαν τον Ντράζεν Πέτροβιτς στο Ζάγκρεμπ

Γκάλης, Γιαννάκης και όλοι οι θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ τίμησαν τον Ντράζεν Πέτροβιτς στο Ζάγκρεμπ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στιγμές συγκίνησης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, στο φιλικό προς τιμήν του αδικοχαμένου Ντράζεν Πέτροβιτς, με μία σειρά από θρύλους του αθλήματος να δίνουν το “παρών” στην κατάμεστη από 15.000 Κροάτες, «Arena Zagreb».

Ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Ντορόν Τζάμσι, ο Τόνι Κούκοτς, ο Ντίνο Ράτζα, ο Βλάντε Ντίβατς και πολλά ακόμη “τοτέμ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τίμησαν για μία ακόμη φορά την τεράστια κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω του ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο οποίος “εμφανίστηκε” σε ολόγραμμα. 

Ο Νίκος Γκάλης πήρε το μικρόφωνο και ανέφερε: “Ήταν φανταστικός παίκτης, ξεχωριστός παίκτης, με μεγάλο μπασκετικό IQ. Ήταν απόλαυση να παίζω εναντίον του. Ευχαριστώ που με καλέσατε”.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: “Απίστευτες αναμνήσεις. Το 1987 ελέγξαμε λίγο την επίθεσή του, αλλά ήταν η τελευταία φορά που το κάναμε, γιατί μετά δεν μπορούσαμε να τον μαρκάρουμε. Ήταν απίθανο να παίζεις μαζί του, ήταν τρομερός παίκτης. Είχε πάθος.

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς μας έφερε κοντά και γίναμε φίλοι. Ήμουν πάντα θαυμαστής του, θαυμαστής του πως άλλαξε το μπάσκετ στο ΝΒΑ. Που έδειξε πως στην Ευρώπη υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ομορφύνουν και να κάνουν διάσημο το μπάσκετ. Ήταν αρτίστας, ένας παίκτης που έδωσε πολλά σε όλους μας. Ήταν απίστευτο”.

“Ισχυρή” εκπροσώπηση είχε όμως και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τον Εργκίν Αταμάν, τον Σάνι Μπετσίροβιτς και τον Ματίας Λεσόρ. 

Στο αγωνιστικό μέρος, μία η εθνική Κροατίας αναμετρήθηκε με την Team Drazen, με νυν παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με το τελικό σκορ 110-107, να έχει μόνο τυπική σημασία. 

Ο Ματίας Λεσόρ αγωνίστηκε με την Τeam Drazen, σημείωσε 13 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη μαζί με τον Μούσα που είχε 19 πόντους.

Από πλευράς Κροατίας έλαμψε ο Μάριο Χεζόνια. Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης σταμάτησε στους 36 πόντους, προσφέροντας σκορ και θέαμα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-28, 51-56, 83-78, 107-110

ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ: Φιλίποβιτς 3, Πρκατσιν 6, Κρούσλιν 15, Ράντοβτσιτς 2, Χεζόνια 36, Μπράνκοβιτς 6, Ντρέζνιακ 3, Γιορντάνο 16, Γιουνάκοβιτς 5, Λιούμπιτσιτς 4, Νάκιτς 6.

TEAM DRAZEN: Μπράιντ 6, Ντιμιτρίεβιτς 9, Μαρίνκοβιτς 6, Μπλάζιτς 4, Μούσα 19, Πιερ 8, Ταβάρες 10, Σενγκέλια 13, Λεσόρ 13, Ομπστ 11, Μαριάνοβιτς 11.

Λούκα Ντόντσιτς, Ίβιτσα Ζούμπατς, Ντάριο Σάριτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ήταν επίσης παρόντες στην Ζάγκρεμπ Αρένα, χωρίς όμως να αγωνιστούν, αφού το NBA δεν τους άφηνε να παίξουν σε γυάλινο δάπεδο εκτός ΗΠΑ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις