Παρασκευή, 6 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Σε 60 δόσεις οι οφειλές προς τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – Παράθυρο για «κούρεμα» σε όλους τους οφειλέτες

Σε 60 δόσεις οι οφειλές προς τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – Παράθυρο για «κούρεμα» σε όλους τους οφειλέτες

Σε έως 60 δόσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους οσοι χρωστούν στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης.

Αυτό διευκρίνισαν στο newsit.gr αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΣ όσον αφορά διάταξη του νομοσχεδίο του για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδίοικησης (ΟΤΑ), η οποία ήλθε σε δημόσια διαβούλευση την περασμένη Τρίτη (03.9.24), σύμφωνα με την οποία μπορεί όποιος πολίτης ή όποια επιχειρήση έχει οφειλές σε δήμο ή δημοτικό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου να τις ρυθμίσει σε έως 60 δόσεις.

Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις ύδρευσης είναι Νομικά Πρόσωπα των δήμων, οι 60 δόσεις αφορούν και τις οφειλές προς δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, είτε αφορούν νοικοκυρια, είτε επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σημειώνεται πως σήμερα, η ρύθμιση δημοτικών οφειλών μπορεί να γίνει σε έως 24 δόσεις, όπως ισχύει και με τα χρέη στην εφορία και στον ΕΦΚΑ.

Η διάταξη προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής σχετικής αίτησης έως τις 30 Νοεμβρίου 2024, ενώ προβλέπει δυνατότητα κουρέματος έως και 95% των προσαυξήσεων, αλλά μόνο για τους κοινωνικά ευάλωτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα κουρέματος των προσαυξήσεων και για στους μη ευάλωτους κοινωνικά.

Η ρύθμιση των οφειλών προς τους δήμους, εφόσον επιτυχύει να προσελκύσει οφειλέτες, θα μπορούσε να αποτελέσει μία σημαντική πηγή εσόδων για τους ίδιους, αλλά και πηγή ελάφρυνσης της κρατικής επιχορήγησης προς αυτούς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις