Παρασκευή, 6 Σεπτ.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Στον κουβά» οι περισσότερες προτάσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για αλλαγές στο καταστατικό

ΣΥΡΙΖΑ: «Στον κουβά» οι περισσότερες προτάσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για αλλαγές στο καταστατικό

Σχεδόν καμμία πρόταση απο αυτές που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πέρασε στην επιτροπή καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα καταργηθεί η Πολιτική Γραμματεία, δεν θα αλλάξει το όνομα της Κεντρικής Επιτροπής σε Εθνικό Συμβούλιο και δεν θα αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τους βουλευτές, μία από τις «εμβληματικές» αλλαγές που πρότεινε για αλλαγή στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης.
Επιπλέον η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεν πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο όργανο, όμως τις διαδικασίες δεν θα παρακολουθεί εκπρόσωπος του προέδρου, όπως ήθελε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
Το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμφθηκε για το συνέδριο του κόμματος, ενώ πληροφορίες λένε ότι απορρίφθηκε κατ’ αρχήν η ονομασία «Συνασπισμός».

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 200 μέλη και όχι από 300 που είναι σήμερα, αλλά ο αριθμός των μελών δεν θα μειωθεί στους 150 όπως είχε εισηγηθεί ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης είχε προτείνει μεταξύ άλλων το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς», ενώ ταυτόχρονα έθετε όριο τριών εκλόγιμων θητειών των βουλευτών. Όποιος θα επιθυμούσε να εκλεγεί για τέταρτη θητεία θα έπρεπε – σύμφωνα με την πρόταση Κασσελάκη – να αλλάξει Περιφέρεια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις