Παρασκευή, 6 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Famagusta: Η Τουρκία λέει ότι συμφώνησε με το Netflix να μην προβληθεί η σειρά σε καμία άλλη χώρα πέραν της Ελλάδας

Famagusta: Η Τουρκία λέει ότι συμφώνησε με το Netflix να μην προβληθεί η σειρά σε καμία άλλη χώρα πέραν της Ελλάδας

«Μόνο στη χώρα παραγωγής της» θα προβάλλεται η τηλεοπτική σειρά Famagusta μετά τη συμφωνία που έκανε η Τουρκία με την πλατφόρμα Netflix, όπως ανακοίνωσε σε post του ο πρόεδρος του τουρκικού ΕΣΡ.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜK) ανέφερε ότι προχώρησε σε συμφωνία με το Netflix προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η σειρά «Famagusta» στον κατάλογο των πελατών της πλατφόρμας στην γειτονική χώρα καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Τουρκία, ο πρόεδρος Εμπουμπεκίρ Σαχίν τόνισε, σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter), πως έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Netflix, ώστε η σειρά να προβάλλεται μονάχα στη χώρα παραγωγής του, δηλαδή την Ελλάδα.

Ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν έγραψε: «Η παραγωγή με την ονομασία «Famagusta» αντιμετώπισε αντιδράσεις στην τουρκική κοινή γνώμη λόγω του περιεχομένου της κατά της “Απόβασης στην Κύπρο”, η οποία αποτελεί το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού στην πρόσφατη ιστορία μας.

Η “Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση”, η οποία στόχευε στην υπεράσπιση του δικαίου των Τουρκοκυπρίων και στη διάσωση των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας, ανταποκρίθηκε στο όνομά της και έφερε την ειρήνη στο νησί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Οι ηρωικοί Τούρκοι στρατιώτες έφεραν ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σβήστηκαν» έγραψε αρχικά ο Σαχίν.

Και συνέχισε: «Αποτελεί απαράδεκτο λάθος το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, έχουν καταλήξει σε μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό με κακόβουλη πρόθεση. Η παραγωγή είχε μεταδοθεί προηγουμένως τηλεοπτικά στη χώρα προέλευσής της και αργότερα αδειοδοτήθηκε από το Netflix.

Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιό μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επιτεύχθηκε συμφωνία ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί.

Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» κατέληξε στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις