Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Αποτυχημένος σασμός οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας του 69χρονου κτηνοτρόφου

Ρέθυμνο: Αποτυχημένος σασμός οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας του 69χρονου κτηνοτρόφου

Ένας «σασμός» που τελικά δεν έγινε ποτέ, φαίνεται πως είναι η αιτία της δολοφονικής επίθεσης κατά του κτηνοτρόφου στο Ρέθυμνο, τον οποίο οι δράστες «γάζωσαν» με 4 σφαίρες και του έκοψαν τη γλώσσα. Πιθανόν μάλιστα, οι ίδιοι δράστες να είναι πίσω από την επίθεση με καυστικό υγρό που έγινε πριν από κάποιο διάστημα κατά 26χρονου γιου του, στην περιοχή Κουμπές.

Τον περασμένο Ιούλιο ο 26χρονος δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο από δύο άγνωστους άντρες. Σήμερα (06.09.2024) ο 69χρονος πατέρας του, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, πυροβολήθηκε από πυρά, επίσης αγνώστων στο Ρέθυμνο. Ο κτηνοτρόφος μάλιστα βασανίστηκε από τους δράστες, αφού του έκοψαν τη γλώσσα για να μην ακούγονται οι φωνές του!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία του χωριού Βιλανδρέδου στο δυτικό Ρέθυμνο μετά την άγρια επίθεση στον κτηνοτρόφο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό από τη συγκεκριμένη επίθεση, στο οποίο απεικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας, με κάλτσα στο κεφάλι να πυροβολεί και να κόβει με ψαλίδι τη γλώσσα του άτυχου άνδρα.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι συνδέουν την ένοπλη ενέδρα στον 69χρονο κτηνοτρόφο με ένα περιστατικό που έγινε τον περασμένο Ιούλιο. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2024, ο 26χρονος γιος του 69χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα. Τότε η επίθεση στον γιο του 69χρονου είχε «χρεωθεί» σε έναν 40χρονο, ο οποίος φέρεται να «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να επιτεθούν στον 26χρονο.

Μετά τις συλλήψεις τους τέθηκε το ζήτημα τη προφυλάκισης ή μη των κατηγορούμενων. Τότε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, υπήρξε μία προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η ρήξη και να γίνει ένας «σασμός». Συγκεκριμένα, έγινε προσπάθεια από την πλευρά των κατηγορούμενων να μην καταθέσει ποινική δίωξη ο πατέρας του 26χρονου.

Ο πατέρας του όμως επέμενε πως θέλει να προφυλακιστούν, κάτι που τελικά έγινε καθώς ο 40χρονος προφυλακίστηκε.

Από ό,τι φαίνεται, η ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου, λόγω του αποτυχημένου «σασμού».

Η στιγμή της επίθεσης με καυστικό υγρό

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους δύο δράστες που επιτέθηκαν στον 26χρονο να φορούν κουκούλες και να βρίσκονται πάνω σε μηχανάκι πηγαίνοντας να στήσουν καρτέρι στον νεαρό. Μάλιστα, φαίνονται να πλησιάζουν το θύμα τους έχοντας μέσα σε διάφανη σακούλα το καυστικό υγρό. Σε ορισμένα καρέ και αμέσως μετά το χτύπημα τους δύο κρανοφόρους να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής.

Όπως λέει ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου που το πρωί δέχτηκε 5 σφαίρες, ακόμα και σήμερα, το πρόβλημα στα μάτια από την επίθεση με καυστικό υγρό παραμένει

«Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά. Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα scooter, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», ανέφερε ο 26χρονος μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στην αστυνομία

«Τους τελευταίους μήνες με προσέγγισε ένας συγχωριανός του θύματος και μου ζήτησε για 1.000 ευρώ, να βρω ένα ακόμα άτομο και να πετάξουμε καυστικό υγρό στο θύμα. Μου είπε ότι είχαν προσωπικές διαφορές», φαίνεται να είπαν οι κατηγορούμενοι στην αστυνομία.

Κάμερες από καφετέριες, από σπίτια και επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο, κατέγραψαν καρέ – καρέ τις κινήσεις των φυσικών αυτουργών της επίθεσης εκείνο το πρωινό, με το θύμα τους να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ έγινε και έλεγχος στα σπίτια τους.

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε και με την οικογένεια που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της επίθεση στον 26χρονος. Συγκεκριμένα, έχει συλληφθεί από τις Αρχές ένας 40χρονος, όπου ανέφερε στο MEGA:

«Δεν γνωρίζω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου. Λένε ψέματα ότι εγώ τους πλήρωσα για να κάνουν αυτή την επίθεση. Με το θύμα δεν έχω καμία απολύτως διαφορά. Η αστική διαφορά αφορά τον πατέρα μου και μια θεία του θύματος. Να ξέρετε ότι όσες αποφάσεις έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα είναι υπέρ του πατέρα μου άρα, έχω κάθε λόγο να είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη.

Η θεία του θύματος είναι αυτή που συνεχίζει την υπόθεση και έχει κάνει αγωγή στον πατέρα μου. Είναι αδιανόητο να έχω κάποιο είδους κίνητρο να φοβίσω ή να προκαλέσω σωματική βλάβη στον ανιψιό της, αφού έχουμε κερδίσει τα δικαστήρια. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτό».

Τι προκάλεσε την επίθεση εις βάρος του κτηνοτρόφου

Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος του 69χρονου πατέρα και του 26χρονου γιου μέσα σε 36 μέρες, φέρεται να είναι διαφορές για μία μικρή έκταση γης.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ για να δουν αν συνδέονται οι δύο επιθέσεις. Σύμφωνα με τις αρχές τις διαμάχες πυροδότησε η κάθετη στάση του πατέρα στο να προφυλακιστούν οι δράστες που ευθύνονταν για την επίθεση του γιου του.

Υπάρχει το σενάριο ότι η «αντίπαλη πλευρά» στρατολογεί άτομα εκτός άμεσου οικογενειακού πλαισίου για να κάνει τις επιθέσεις εις βάρος της οικογένειας του 69χρονου. 

Ο 26χρονος, έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο μετά την επίθεση κατά την οποία δέχτηκε καυστικό υγρό στο ένα του μάτι και στο πρόσωπό, ενώ ο πατέρας του δίνει ακόμη μάχη για τη ζωή του μέσα από το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου βρίσκεται. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις