Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Μητσοτάκης σε δημοσιογραφικά «πηγαδάκια»: Η έκπληξη στην ομιλία μου στη ΔΕΘ είμαι εγώ

Μητσοτάκης σε δημοσιογραφικά «πηγαδάκια»: Η έκπληξη στην ομιλία μου στη ΔΕΘ είμαι εγώ
Φωτογραφία ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Παραμονή της μεγάλης ομιλίας του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός και… όπως πάντα από τα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» προέκυψαν ειδήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, σε αυτά τα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» παραμονή της ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το ποια θα είναι τελικά η μεγάλη έκπληξη στην ομιλία του, που έχει συζητηθεί.

Ο ίδιος απάντησε ότι «η έκπληξη στην ομιλία θα είμαι… εγώ. Η φετινή ομιλία μου, μου αρέσει πολύ».

Καθώς η συνάντησή του με τους δημοσιογράφους γίνεται στη Θεσσαλονίκη, δε θα μπορούσε να λείπει από τις συζητήσεις το Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «είμαι αισιόδοξος. Θα εκπλαγείτε με τους σταθμούς του μετρό. 30 Νοεμβρίου θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι στην πόλη».

Οι συζητήσεις πήραν και αθλητική «τροχιά» με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν μπροστά στον πρωθυπουργό ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Εβάν Φούρνιέ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντάει: Έρχεται ο Φουρνιέ και θα τους βάλει στον φούρνο όλους»!

Τέλος, μιλώντας για τα φαβορί για τα χαρτοφυλάκια της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός είπε πως για τον Απόστολο Τζιτζικώστα «παίζουν» δύο: Το μεταφορών και το κοινωνικής συνοχής αλλά έδειξε προτίμηση στο δεύτερο.

Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού για την αντιπυρική περίοδο

Στο μεταξύ, τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντιπυρική περίοδο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη.

«Βρισκόμαστε εδώ για να σας πω προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις μάχες που δώσατε στο πεδίο, έως σήμερα, στο πιο θερμό καλοκαίρι το οποίο έχει καταγραφεί τα τελευταία 40 χρόνια με την Κλιματική Κρίση πια να είναι παρούσα, με πολύ περισσότερες φωτιές από πέρυσι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Φέτος έγινε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια. Μέχρι σήμερα ο μέσος όρος των καμένων στρεμμάτων, παρότι είχαμε πολύ περισσότερες πυρκαγιές και πολύ χειρότερες συνθήκες, είναι σχεδόν 30% μικρότερος από το μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών και αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Θα προχωρήσουμε μαζί δυνατά, θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, θα μάθουμε και από τα λάθη μας, γιατί κάθε χρονιά πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και αυτό οφείλεται σε εσάς.

Ο πρωθυπουργός έκανε ξεχωριστή αναφορά στους εθελοντές και εξήρε το έργο τους.

Μαζί με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε μαζί τους.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις