Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Μαρούσι: Σχεδόν 60.000 ευρώ πήρε από τα θύματά του ο 49χρονος που έταζε σπίτια για ενοικίαση

Μαρούσι: Σχεδόν 60.000 ευρώ πήρε από τα θύματά του ο 49χρονος που έταζε σπίτια για ενοικίαση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Γνώριμος των αρχών ο 49χρονος που πιάστηκε από τους αστυνομικούς για τουλάχιστον 11 απάτες στην Αττική. Ο δράστης που κατάφερε να βγάζει 59.716 ευρώ, αποδείχθηκε πως έταζε σπίτια για ενοικίαση, έπαιρνε τις προκαταβολές και μετά εξαφανιζόταν.

Ο 49χρονος άνδρας που υποσχόταν σπίτια για ενοικίαση, συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (04.09.2024) από αστυνομικούς του τμήματος Αμαρουσίου ενώ ταυτοποιήθηκαν και οι 3 συνεργοί του που τον βοήθησαν σε τουλάχιστον μία περίπτωση απάτης.

Ο δράστης αποδείχθηκε πως από τον Απρίλιο του 2024 νοίκιαζε διάφορα διαμερίσματα σε πολλές περιοχές της Αττικής μέσω sites βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αφού έπαιρνε τα κλειδιά από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, ανέβαζε φωτογραφίες σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης σπιτιών και «ψάρευε» υποψήφιους ενοικιαστές που ήθελαν να μείνουν στα συγκεκριμένα σπίτια.

Ο 49χρονος ερχόταν σε επαφή μαζί τους και τους έπαιρνε προκαταβολές για το κλείσιμο της συμφωνίας. Για να πείσει τα θύματά του, τους έβαζε να υπογράψουν πλαστά μισθωτήρια και μετά εξαφανιζόταν.

Τα θύματα καταλάβαιναν το μέγεθος της απάτης όταν έβλεπαν να μπαίνουν στο σπίτι τους οι αληθινοί ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων.

Ο 49χρονος κατάφερε να αποσπάσει 59.716 ευρώ από τα θύματά του.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές φυλάκισης 8 μηνών και 3 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις, πολλά πρότυπα μισθωτήριων συμβολαίων, 2.075 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες απάτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κομπίνας που είχε δημιουργήσει είναι η μαρτυρία ενός πυρόπληκτου που έδωσε 800 ευρώ στον 49χρονο και εξαφανίστηκε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις