Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-83: Αδιανόητο φινάλε με τον Γιώργο Πρίντεζη να χαρίζει τη νίκη στους Πειραιώτες

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-83: Αδιανόητο φινάλε με τον Γιώργο Πρίντεζη να χαρίζει τη νίκη στους Πειραιώτες
eurokinissi

Ο Γιώργος Πρίντεζης με καλάθι λίγο πριν το τέλος του φιλικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ, έδωσε τη νίκη με σκορ 84-83 στους Πειραιώτες, σε ένα μια βραδιά που ο ίδιος θα θυμάται για πάντα, καθώς νωρίτερα η φανέλα του αποσύρθηκε από τους «ερυθρόλευκους».

Σε μια ημέρα που θα περάσει στην αιωνιότητα ο θεός του μπάσκετ έδωσε στον Γιώργο Πρίντεζη ένα ονειρικό σενάριο, το οποίο δεν θα μπορούσε να γράψει ούτε ο κορυφαίος σεναριογράφος! Και αυτό διότι το φιλικό του Ολυμπιακού απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, κρίθηκε από ένα καλάθι του Πρίντεζη στα τελευταία λεπτά του αγώνα, θυμίζοντας έντονα την Euroleague του 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Το 84-83 είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του 39χρονου, ο οποίος είδε τη φανέλα του να αποσύρεται από τον Ολυμπιακό, σε μια βραδιά που πρώην συμπαίκτες, προπονητές αλλά και φίλοι του ίδιου, θέλησαν να μιλήσουν για την αφοσίωση και την αγωνιστικότητα που είχε σε όλη του την καριέρα.

Σε ένα αρκετά δυνατό τεστ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με τους Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοβ να επιστρέφουν στο ΣΕΦ, αντιμετώπισαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα παιχνίδι περισσότερο ως… ξεμούδιασμα από τις σκληρές προπονήσεις. 

Το τελικό 84-83 δείχνει ότι ο Ολυμπιακός βαδίζει στον σωστό δρόμο, ωστόσο χρειάζεται ακόμη δουλειά, καθώς βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας του.

Άλλωστε για τους Πειραιώτες δεν αγωνίστηκαν οι Τόμας Γουόκαπ (ανέτοιμος), Κίναν Έβανς (τραυματίας), Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (ενοχλήσεις στον ώμο), ο Εβάν Φουρνιέ (ανέτοιμος), ο Φιλίπ Πετρούσεβ (ενοχλήσεις στο γόνατο) και ο Μουστάφα Φαλ (τραυματίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από τους Γουόκαπ και Ντόρσεϊ, για πρώτη φορά φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Λούκα Βιλντόσα, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος βοήθησε αρκετά με τους πόντους του.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-40, 60-62, 84-83

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις