Σάββατο, 7 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Κρίση στη Volkswagen: Το SPD αποκλείει κρατική στήριξη και προτείνει 4ημερη εβδομάδα ενάντια στο λουκέτο εργοαστασίων

Κρίση στη Volkswagen: Το SPD αποκλείει κρατική στήριξη και προτείνει 4ημερη εβδομάδα ενάντια στο λουκέτο εργοαστασίων

Έντονα επέκρινε τα σχέδια της Volkswagen, σύμφωνα με τα οποία εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος εργοστασίων στη Γερμανία προκειμένου να μειωθεί το κόστος, η επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, SPD, Σάσκια Έσκεν (Saskia Esken).

«Η διοίκηση της Volkswagen πρέπει να αναρωτηθεί αν οδηγεί τον όμιλο σε ένα βιώσιμο μέλλον με απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων», δήλωσε η Έσκεν (SPD) στην εφημερίδα Handelsblatt. «Ιδιαίτερα λόγω της δημογραφικής αλλαγής, αυτό θα επιδεινώσει την κρίση», συμπλήρωσε η ίδια.

Η Έσκεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη σταθεροποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός δεν έχει μεγάλα οικονομικά περιθώρια», δήλωσε.

Ως εναλλακτική λύση, η πολιτικός του SPD πρότεινε την αντιμετώπιση των «οξυμένων προβλημάτων» με τη βραχυχρόνια εργασία. «Η τετραήμερη εβδομάδα, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, είναι ένα άλλο μοντέλο», είπε. Eναλλακτικά, η ίδια πρότεινε ένα σύστημα κινητικότητας το οποίο «επιτρέπει στους εργαζόμενους να μετακινηθούν σε άλλον εργοδότη και διατηρεί ανοιχτή τη δυνατότητα επιστροφής τους στον Όμιλο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις