Σάββατο, 7 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ – Επισκέπτεται περίπτερα της Έκθεσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ – Επισκέπτεται περίπτερα της Έκθεσης

Στις εγκαταστάσεις της 88η ΔΕΘ έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου (07.09.2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο κέντρο διοίκησης τη ΔΕΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης.

Τον συνοδεύουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Ταχιάος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ και λίγο μετά τις 11.30 άρχισε να επισκέπτεται περίπτερα.

Κατά την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ έλειψαν και τα κεράσματα. Εμφανίστηκαν πιατέλες με μπόλικα καλούδια με τον πρωθυπουργό να δοκιμάζει κολοκυθόπιτα, ενώ σύντομη συνομιλία είχε με την Έλσα Κουκουμέρια πρόεδρο της Ένωσης  Αρτοποιιών Θεσσαλονίκης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ τον κέρασαν και μπύρα σε περίπτερο γνωστής εταιρείας.

 

Συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

Τα συγχαρητήριά του για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις