Σάββατο, 7 Σεπτ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη για το lifestyle – «Εσύ ανέβασες τον Τάιλερ στη σκηνή» απάντησε ο βουλευτής

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση Κασσελάκη σε Πολάκη για το lifestyle – «Εσύ ανέβασες τον Τάιλερ στη σκηνή» απάντησε ο βουλευτής
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Τεταμένες είναι πλέον οι σχέσεις μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη όπως φαίνεται από τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου (7.9.24).

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τις επικρίσεις εναντίον του για το lifestyle, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον Παύλο Πολάκη.

Διερωτήθηκε αν οι δικές του αναρτήσεις με την οικογένειά του ανήκουν σε ένα «αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής» και ανέφερε πως «δεν ντρέπεται» για τη δική του ζωή και ότι η αριστερά θα έπρεπε να «γιορτάζει τη μοναδικότητα του καθενός».

«Επειδή ο Παύλος έκανε μία ανάρτηση που μιλούσε για lifestyle μασκαριλίκια, οφείλω να πω δυο λόγια. Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με την οικογένειά σου, τα ψαρέματά σου, τη στολή σου συνεχώς. Και καλά κάνεις, είναι επιλογή σου.  Πού αρχίζει όμως και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως τάχα αυτό δεν είναι lifestyle επειδή είναι της “αντρικής σχολής;», τόνισε.

Και συνέχισε: «Εγώ, φίλε Παύλο, είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω από αυτά. Δεν επιλέγω κατά περίπτωση. Γιατί δεν είναι “προσωπική επιλογή” όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου».

«Και αριστερά σημαίνει να γιορτάζεις τη μοναδικότητα του καθενός και με αυτόν τον τρόπο να φέρνεις ισότητα στην κοινωνία. Ας καταλήξουν λοιπόν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Είναι το δήθεν lifestyle; Ή είναι ο νέος, ο ξένος, το αμερικανάκι, ο gay, αυτός που δεν μας μοιάζει, αυτός που δεν έχει περγαμηνές αριστεροσύνης, αυτός που εργάστηκε στην Goldman Sachs;», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Πολάκη

Απαντώντας στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως οι δικές του αναρτήσεις είναι πολιτικές στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι η εικόνα της υπερπροβολής των προσωπικών του επιλογών επισκιάζει τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος βλέπει τον Στέφανο, αλλά δεν τον ακούει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Εγώ είπα πρώτος, στις 15 Αυγούστου, στηρίζουμε τον Στέφανο. Δεν έχω καμία ομοφοβική ιδιότητα, που πάνε να μου αποδώσουν».

Μεταξύ άλλων, είπε ότι ουδέποτε ανέβασε τη σύζυγό του, Δώρα, στην εξέδρα μιας προεκλογικής του ομιλίας, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει αντίρρηση με την τεκνοθεσία στα ομόφυλα, αλλά και στα ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ επισήμανε πως μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα δεχόταν τεκνοθεσία σε ετερόφυλα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις