Σάββατο, 7 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Νίκος Παππάς σε Κασσελάκη: Δεν πρέπει να βοηθάς τη φωτιά να φουντώνει, αλλά να σβήνει – Όχι σε εκλογές και αλλαγή ονόματος

Νίκος Παππάς σε Κασσελάκη: Δεν πρέπει να βοηθάς τη φωτιά να φουντώνει, αλλά να σβήνει – Όχι σε εκλογές και αλλαγή ονόματος

Κατά νέων εσωκομματικών εκλογών τάχθηκε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα του Σαββάτου (7.9.24), ενώ ζήτησε να πέσουν οι τόνοι.

Ο κ. Παππάς τάχθηκε κατά στην πρόταση εκλογών για αλλαγή προέδρου στο κόμμα γιατί «δεν καταγράφεται πουθενά εναλλακτική πρόταση, ενώ για το κείμενο της πρότασης μομφής σχολίασε πως «καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη».

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι «δεν πρέπει να βοηθά την φωτιά να φουντώνει, αλλά να σβήνει», ενώ υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος στην αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις ευρωεκλογές δείξαμε αντανακλαστικά ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας. Την προσδοκία του κόμματός μας να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Οι καλές ώρες τελείωσαν εκεί. Και ευθύνες έχουμε όλοι», τόνισε ο Νίκος Παππάς και συνέχισε:

«Θα είμαι ευθύς για όλους: Πρόεδρε, όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει. Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου. Οι αποφάσεις μας δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο. Ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν. Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων. Στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα. Δεν μπορούν, επίσης, να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες».

Παράλληλα, τόνισε πως δεν πρέπει να αλλάξει το όνομα του κόμματος.

«Απέναντι στα σενάρια των διασπάσεων, να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις», επισήμανε.

Για την πρόταση μομφής, είπε πως «το κείμενο της πρότασης μομφής καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη».

Τέλος, υπογράμμισε πως «δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί δεν βλέπω εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Δεν καταγράφεται πουθενά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις