Κυριακή, 8 Σεπτ.
27oC Αθήνα

ΔΕΘ 2024: Όλες οι νέες αυξήσεις στις αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων, γιατρών και των ενστόλων

ΔΕΘ 2024: Όλες οι νέες αυξήσεις στις αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων, γιατρών και των ενστόλων

Μπαράζ μόνιμων αυξήσεων στους διοικητικούς υπαλλήλους και στους ενστόλους του δημοσίου ανακοίνωσε χθες (7.9.24) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Προβλέπονται για το Δημόσιο, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις Μητοστάκη, οριζόντιες αυξήσεις σε όλους του δημοσίους υπαλλήλους, αλλά πιο ειδικές αυξήσεις στους γιατρούς και στους ενστόλους.

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα αυτά:

  • Αύξηση έως 100 ευρώ/μήνα σε 700.000 δημόσιους υπαλλήλους σταδιακά από την άνοιξη του 2025. O κος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει υπολείπονται του κατώτατου μισθού. Γιατί το εισόδημα πρέπει να ενισχύεται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, συμπλήρωσε. Μιλώντας σήμερα (8/9/24), ο ΥΠΟΙΚ, Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως θα αυξηθούν οι εισαγωγικοί μισθοί, κάτι που θα συμπαρασύρει και τα παραπάνω κλιμάκια λόγω μίας κοινοτικής οδηγίας, ενώ θα δοθεί μπόνους στους πιο αποδοτικούς υπαλλήλους (σ.σ. έχει έλθει σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο την περασμένη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024). Ο ίδιος ανέφερε πως αυξήσεις στους δημοσίου υπαλλήλους θα δίδονται κάθε χρόνο.
  • Αυτοτελής φορολόγηση της αμοιβής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ με συντελεστή 22%, που ισοδυναμεί με (σ.σ. έμμεση) μεσοσταθμική αύξηση αποδοχών κατά 130 ευρώ τον μήνα. 
  • Εισαγωγή πρόσθετου κινήτρου έως 7.200 ευρώ ετησίως (σ.σ. 200 ευρώ έως 600 ευρώ κάθε μήνα) στους ιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.
  • Αύξηση 20% στην αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης σε Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις