Τρίτη, 10 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Πέτρος Ξεκούκης: Ο Άγιος Παΐσιος με ξανακάλεσε κοντά του, σαν να με πήρε από το χέρι και μου έδωσε ξανά την ευλογία του

Πέτρος Ξεκούκης: Ο Άγιος Παΐσιος με ξανακάλεσε κοντά του, σαν να με πήρε από το χέρι και μου έδωσε ξανά την ευλογία του

“Φέτος, μου έφερε άλλο ένα θαύμα στη ζωή μου” αποκαλύπτει ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης.

Για την βαθιά του σχέση με την πίστη αλλά και τη γνωριμία, καθώς και τη σύνδεση, με τον Άγιο Παΐσιο μίλησε από καρδιάς ο Πέτρος Ξεκούκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου.

Είσαι από τους ευλογημένους που είδαν και μίλησαν με τον γέροντα τότε, μετέπειτα Άγιο Παΐσιο, ο οποίος με τον δικό του αλληγορικό τρόπο σε έκανε να αποφασίσεις, γιατί ήσουν σε δίλημμα, αν θα γίνεις παπάς ή ηθοποιός. Πως ένιωσες όταν τον πρωτοείδες το 1978, στην Παναγούδα, στο κελί του στο Άγιο Όρος;

Έτσι έγινε. Την πρώτη φορά τον είδα το 1978 και τον ξανασυνάντησα τρεις φορές ακόμα πριν “κοιμηθεί” και στη συνέχεια αγιοποιηθεί. Στο Άγιο Όρος πάω κάθε χρόνο, 44 χρόνια συνεχόμενα, στο ίδιο κελί, ακριβώς στο ίδιο σημείο. Το έχω επισκεφτεί γύρω στις 60 φορές! Φέτος πήγα δυο φορές και με τον γιο μου, τον Γιάννη. Με το που φτάνεις, νιώθεις μια απέραντη γαλήνη. Είναι παντού η παρουσία της Παναγίας. Γι’ αυτό και το λένε “Το περιβόλι της Παναγίας” και γιατί έχει πολλά λουλούδια, τα πιο όμορφα, σε όποιο χρώμα μπορείς να φανταστείς. Έχει όμως και αγκάθια και τσουκνίδες. Εσύ επιλέγεις ποιο θα διαλέξεις. Όταν πρωτοπήγα – νεαρός τότε – στο γέροντα Παΐσιο, ήδη έβλεπες έναν άγιο μπροστά σου.

Έναν άνθρωπο που η γλυκύτητα του, η πραότητα του, ο τρόπος που σου μίλαγε, άγγιζαν την καρδιά σου. Και μιλάμε πάντα αλληγορικά. Έτσι σου απαντούσε σε αυτό που ήθελες να τον ρωτήσεις. Ο Άγιος Παΐσιος λατρεύεται σε όλο τον κόσμο. Έχω φίλο από την Αυστραλία που τον γνώρισα στο Άγιο Όρος όπου είχε πάει για να δει τον γέροντα Παΐσιο. Κι εμένα μου έχει κάνει θαύματα στη ζωή μου. Με βοήθησε όταν έπεσα και κινδύνεψα να σκοτωθώ στη σκηνή, έφερε στο δρόμο μου μια μοναχή που μου έδωσε το σκουφάκι του, το οποίο το κράτησα για πολύ καιρό, αλλά το επέστρεψα εκεί που θεώρησα σωστό ότι πρέπει να είναι, γιατί υπήρχε κοσμοσυρροή έξω από το σπίτι μου.

Φέτος, μου έφερε άλλο ένα θαύμα στη ζωή μου. Μου έκανε ένα τεράστιο δώρο και πιστεύω ότι ο Άγιος Παΐσιο με… ξανακάλεσε κοντά του. Ήταν σαν να με πήρε από το χέρι και μου έδωσε ξανά την ευλογία του. Συμμετέχω, παίζοντας το μοναχό Γαλακτίωνα, στο β’ κύκλο της σειράς “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό” στο MEGA. Στα γυρίσματα ένιωθα την παρουσία του Αγίου Παΐσιο δίπλα μου. Ένιωθα ότι τον έβλεπα μπροστά μου, όπως τον είχα γνωρίσει. Έχω συγκλονιστικές σκηνές με τον Προκόπη Αγαθοκλέους, που παίζει τον Άγιο Παΐσιο.

Ο μοναχός Γαλακτίωνας, τον οποίο παίζω, ήταν ένας ασκητής που γνώρισε ο γέροντας Παΐσιος όταν είχε πάει στο όρος Σινά κι έμεινε αρκετό καιρό στην Αγία Αικατερίνη, όπου και βίωσε την ασκητική ζωή. Μετά πήγε στο Άγιο Όρος. Τα γυρίσματα έγιναν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πραγματικά θα σας μαγέψουν. Είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά, με έναν καταπληκτικό σκηνοθέτη και ευσεβή άνθρωπο, τον Σταύρο Τσιάμη. Όσο για τον Προκόπη Αγαθοκλέους, τι να πρωτοπώ; Είναι ένας σεμνός συνάδελφος, ταπεινός, ακούραστος καλλιτέχνης. Συνεχώς διάβαζε το ρόλο του και τον βίο του αγίου. Πραγματικά, αυτά τα γυρίσματα θα μου μείνουν αξέχαστα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις