Δευτέρα, 9 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Η σκιά του Τσίπρα κυνηγάει τον Κασσελάκη: Η πρόταση μομφής και η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ με νέες εκλογές

Η σκιά του Τσίπρα κυνηγάει τον Κασσελάκη: Η πρόταση μομφής και η επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ με νέες εκλογές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγάλος χαμένος βγήκε τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης από την αναμέτρηση με τη «σκιά» του Αλέξη Τσίπρα που υπάρχει ακόμα στο ΣΥΡΙΖΑ και πυροδοτεί εξελίξεις κατά πολλούς. Με αυτά και με αυτό, το κόμμα οδηγήθηκε στην ιστορική στιγμή που ο πρόεδρός του καθαιρέθηκε μετά από πρόταση μομφής από μέλη της ΚΕ.

Για «μέγα δολοπλόκο» Αλέξη Τσίπρα και για «εσωκομματικό πραξικόπημα» στο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε μετά τα δραματικά γεγονότα, ο Νίκος Μωραΐτης και δεν ήταν ο μόνος που συνέδεσε τις εξελίξεις και τη μομφή κατά του Στέφανου Κασσελάκη με τον πρώην πρωθυπουργό, αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επισήμως κρατάει τις αποστάσεις του.

Οι αναφορές Κασσελάκη για κουκούλες και κουκουλοφόρους, προκάλεσαν άμεσες αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος που έσπευσαν με δηλώσεις τους να αλλάξουν το κλίμα.

Το ζητούμενο βέβαια είναι, τι πρόκειται να γίνει τώρα. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα βάλει υποψηφιότητα εκ νέου για πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης ή αν πρόκειται να οδηγηθεί ακόμα και στη δημιουργία νέου κόμματος.

Και αν βάλει υποψηφιότητα, ενδιαφέρον θα έχει και το ποιοι θα είναι οι συνυποψήφιοί του.

Πολάκης, Φαραντούρης και Φάμελλος συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, ο Παύλος Πολάκης είναι ο μόνος που έχει δηλώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος το είπε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, το Σάββατο (7/9/24).

Ωστόσο και ο Νικόλας Φαραντούρης, έχει δηλώσει ότι το σκέφτεται «πολύ σοβαρά».

Αν και ο Σωκράτης Φάμελλος δεν έχει δηλώσει τις προθέσεις του, για την ώρα το όνομά του παραμένει στην κορυφή της λίστας με της πιθανές υποψηφιότητας.

Ο ίδιος, μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής, είπε ότι σύντομα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει έτοιμη μια πολιτική πρόταση, γυρίζοντας σελίδα. «Έχω αναλάβει ευθύνες και στο παρελθόν. Θα συνεισφέρουμε όλοι» είπε με νόημα.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών που θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί να προγραμματιστεί η επόμενη Κεντρική Επιτροπή που θα ορίσει με τη σειρά της, την ημερομηνία σύγκλησης του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι αυτό που επιθυμούν στο κόμμα είναι να γίνουν το συντομότερο όλες οι διαδικασίες, εκτιμώντας ωστόσο ότι το συνέδριο δε θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα από 15 με 20 Οκτωβρίου και οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο, στα μέσα Νοεμβρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις