Δευτέρα, 9 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Απόστολος Λύτρας: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητά την αποφυλάκισή του με υπόμνημα

Απόστολος Λύτρας: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητά την αποφυλάκισή του με υπόμνημα
Eurokinissi

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά η εν διαστάσει σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, καθώς όπως όλα δείχνουν λίγους μήνες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον γνωστό δικηγόρο, οι δυο τους αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους για χάρη της ανήλικης κόρης τους.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον Απόστολο Λύτρα, ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του γνωστού ποινικολόγου υπό όρους, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι προς το συμφέρον της ανήλικης κόρης τους και την ανάγκη επικοινωνίας της μαζί του.

Στο υπόμνημά της η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει πως η παράταση της προσωρινής κράτησης «είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Ξεκαθαρίζει, δε, ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας που του έχουν καταγγείλει οι εισαγγελικές αρχές με βάση τις δικές της καταθέσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά στον άγριο ξυλοδαρμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπόμνημα κατατέθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου λίγο μετά τις 15 Αυγούστου αφού πρώτα είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον Απόστολο Λύτρα, ώστε να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους. Μάλιστα, οι δυο τους ρύθμισαν και τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί τους. 

Η δικηγόρος καταλήγει στο υπόμνημα πως την παρουσία του πατέρα τους έχουν ανάγκη και οι δυο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο του γάμο, οι οποίες με όσα έχουν συμβεί δε βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

H πρόταση του εισαγγελέα για αποφυλάκιση

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση που έχει επιβληθεί στο ποινικολόγο με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισης του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του, προφυλακίστηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και κρατείται πλέον στις φυλακές Κορίνθου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις