Δευτέρα, 9 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Σύμφωνος με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δήλωσε ο Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Σύμφωνος με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δήλωσε ο Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, δήλωσε σύμφωνος με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το Σάββατο (7.9.2024).

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος τόνισε: «Επικροτούμε τα μέτρα για την ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις φυσικές καταστροφές, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Τα μέτρα αυτά συμβαδίζουν με τις θέσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και αποτελούν αφετηρία για τη θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Το κενό ασφαλιστικής προστασίας στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια και μέτρα για τη μείωσή του.

Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι έτοιμος να υποστηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων».

Επιπλέον, ο κ. Σαρρηγεωργίου επισήμανε: «Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής απαιτούν συλλογική δράση και ως ασφαλιστική αγορά είμαστε εδώ για να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Η συνεργασία μας με την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους είναι ζωτικής σημασίας για να οικοδομήσουμε ένα πιο ασφαλές και προστατευμένο μέλλον για όλους».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις