Δευτέρα, 9 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Γαλλία – Ντομινίκ Πελικό για τους βιασμούς της γυναίκας του: Η ζωή μου καταστράφηκε – Αν δεν είχαν μαθευτεί θα συνέχιζα

REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

Ο Ντομινίκ Πελικό, που δικάζεται στη Γαλλία επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του Ζιζέλ και προσκαλούσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν επί μια ολόκληρη δεκαετία, δήλωσε σε ψυχολόγο των φυλακών ότι η «ειδυλλιακή ζωή» του καταστράφηκε λόγω της δίκης για τους βιασμούς και θα συνέχιζε αν δεν είχε μαθευτεί τίποτα. 

Ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό, που απαλλάχθηκε από τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στη Γαλλία αφού η δικηγόρος του δήλωσε ότι τις τελευταίες 48 ώρες αντιμετώπιζε «ιατρικά προβλήματα» για τα οποία δεν είχε λάβει «επαρκή θεραπεία», ισχυρίστηκε ότι θα εξακολουθούσε να ναρκώνει τη γυναίκα του για να την βιάζουν διεστραμμένοι άγνωστοι και θα ήταν «και οι δύο ευτυχισμένοι».

Ψυχολόγος της φυλακής, που εξέτασε τον Ντομινίκ Πελικό, κατέθεσε σήμερα το πρωί (09.09.2024) στο δικαστήριο ότι ο Πελικό έχει «διχασμένη προσωπικότητα», δεν έχει ενσυναίσθηση και κληρονόμησε την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ένας βίαιος κακοποιητής.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αρρωστημένη κακοποίηση της συζύγου του Ζιζέλ Πελικό θα συνεχιζόταν αν δεν είχε συλληφθεί – αλλά πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν έλεγε ψέματα ότι αγαπάει τη σύζυγό του. 

Η ψυχολόγος Marianne Douteau ανέφερε στο δικαστήριο πώς ο πελάτης παραπονιόταν ότι η υπόθεση κατέστρεψε τη ζωή του και ότι αυτός και η σύζυγός του θα μπορούσαν να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο αν δεν είχαν αποκαλυφθεί τα εγκλήματά του.

«Ισχυρίζεται ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν συλληφθεί. Είπε: “Η Ζιζέλ δεν θα είχε μάθει τίποτα, θα συνεχίζαμε να είμαστε ευτυχισμένοι”».

Η Marianne Douteau ανέφερε στη συνέχεια στο δικαστήριο διάφορα γεγονότα αναφορικά με την ανατροφή του Πελικό, εξηγώντας ότι ο ίδιος αποκάλυψε σε μια μακροσκελή συνέντευξη τον Φεβρουάριο του 2021 μαζί της ότι βιάστηκε από μια νοσοκόμα όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του Ντομινίκ Πελικό, Denis, φέρεται να ήταν ένας μοχθηρός γυναικάς που έστελνε τον γιο του να δουλέψει από την ηλικία των 14 ετών και έπαιρνε το 80% του μισθού του. Οι γονείς του φιλοξένησαν επίσης ένα νεαρό κορίτσι, το οποίο ο Denis φέρεται να κακοποιούσε.

Η ψυχολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πελικό είχε κληρονομήσει μια προσωπικότητα όπως αυτή του πατέρα του: θυμωμένος, πεισματάρης και παρορμητικός.

Είπε: «Ο Ντομινίκ Πέλικό προέρχεται από μια προβληματική οικογένεια στην οποία τα μικρά παιδιά κακοποιούνταν.

«[Ο Pelicot] έχει μια προσωπικότητα με δύο όψεις – είναι πατριαρχικός αλλά είναι επίσης ανεύθυνος και χειριστικός. Πίσω από κλειστές πόρτες δεν σέβεται τα όρια».

«Έχει μια διχασμένη προσωπικότητα ανάμεσα στο πρόσωπο που θέλει να είναι και στο πρόσωπο που είναι. Δεν δείχνει καμία ενσυναίσθηση – αλλά δεν είναι αναληθής [στις εκδηλώσεις αγάπης προς τη σύζυγό του]», κατέληξε.

Η ψυχολόγος εξήγησε επίσης πώς ο Πελικό παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ απαιτητικός σεξουαλικά και αναζητούσε συστηματικά σεξ στο διαδίκτυο.

Της είπε: «Έμπαινα στο διαδίκτυο κάθε μέρα, ήμουν συνεχώς σε σάιτ για ανταλλαγές συζύγων».

«Δεν ήθελε να κάνουμε swinging και τη νάρκωσα»

Η ψυχολόγος Annabelle Montagne κατέθεσε στο δικαστήριο της Αβινιόν σήμερα το πρωί, ότι πήρε συνέντευξη από τον συνταξιούχο ηλεκτρολόγο τον Δεκέμβριο του 2020 – 1,5 μήνα μετά την προφυλάκισή του – όπου παραδέχθηκε ότι ενορχήστρωσε την εκστρατεία κακοποίησης της συζύγου του Ζιζέλ.

«Ο Πελικό είπε: “Η σύζυγός μου και εγώ είχαμε μια συζήτηση για το swinging, αλλά δεν συμφωνούσε και έτσι την νάρκωσα”» αφηγήθηκε η ψυχολόγος.

Η ψυχολόγος είπε ακόμα ότι ο Πελικό υποστήριξε ότι αγαπούσε τη σύζυγό του, αλλά πρόσθεσε:

«Βλέπει τη σύντροφό του ως αντικείμενο για την ικανοποίηση των σεξουαλικών και ναρκισσιστικών του αναγκών. Η σύζυγός του είναι ένα μέρους αυτού και όχι πια αντικείμενο ολοκληρωτικής αγάπης». 

Ο γάμος που κατέληξε σε εφιάλτη

Ο Πελικό ερωτεύτηκε την Ζιζέλ όταν ήταν 18 ετών και το ζευγάρι παντρεύτηκε μόλις δύο χρόνια αργότερα κι έμεινε στο Παρίσι.

Ο Πελικό ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργάστηκε για τον γαλλικό ενεργειακό γίγαντα EDF, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων.

Χώρισε τη σύζυγό του το 2004, σε μια «στρατηγική κίνηση», όπως τη χαρακτήρισε, για να την προστατεύσει από τα τεράστια χρέη που δημιούργησε σε μια αποτυχημένη επιχειρηματική επιχείρηση για να γίνει κτηματομεσίτης, με το ζευγάρι να αναγκάζεται να δανείζεται μετρητά.

Παρά τα οικονομικά τους προβλήματα, το ζευγάρι ξαναπαντρεύτηκε το 2007 και ζούσαν με εισόδημα της Ζιζέλ ως διευθύντρια σε εταιρεία με έδρα το Παρίσι.

Αλλά η εικόνα ενός ειδυλλιακού γάμου γκρεμίστηκε από τον αδελφό του Πελικό μαζί με τους γιους του David και Florian, οι οποίοι περιέγραψαν τον πατέρα τους ως έναν θυμωμένο ψεύτη που δεν άντεχε να τον διαψεύδουν και ξέφευγε όταν τον έφερναν αντιμέτωπο με τις αδυναμίες του.

(AP Photo/Lewis Joly)

Πηγή φωτογραφίας: AP Photo/Lewis Joly

Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό βρέθηκε, την περασμένη εβδομάδα, απέναντι στους 51 άνδρες – συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της – που κατηγορούνται για τον βιασμό της, στο ποινικό δικαστήριο στο Βωκλύζ. 

Στην 3ωρη κατάθεσή της, περιέγραψε τη στιγμή που έμαθε από τους αστυνομικούς πως την νάρκωσαν αναίσθητη και στη συνέχεια τη βίασαν άγνωστοι, καθώς βρισκόταν αναίσθητη στο συζυγικό κρεβάτι, ενώ ο σύζυγός της παρακολουθούσε, καταγράφοντας την κακοποίηση σε κάμερα για την προσωπική του ευχαρίστηση.

Είπε στο δικαστήριο: «Με θυσίασαν στον βωμό της ακολασίας. Πρόκειται για μια νεκρή γυναίκα σε ένα κρεβάτι. Αυτό δεν είναι υπνοδωμάτιο, είναι χειρουργείο. Μου φέρονται σαν σακούλα σκουπιδιών, σαν κούκλα κουρέλι. Αυτές δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, είναι αφόρητο».

Στην κατάθεσή της, η μοναχοκόρη του ζευγαριού Caroline είπε στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα πως ο κόσμος της κατέρρευσε όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει για τα εγκλήματά του.

Και σαν μην έφτανε αυτό έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν ότι ο πατέρας της είχε επίσης τραβήξει φωτογραφίες της ίδιας να είναι ακίνητη σε ένα κρεβάτι με τα εσώρουχα της μητέρας της.

Η 45χρονη Caroline, περιέγραψε τον πατέρα της ως «ένα από τα χειρότερα σεξουαλικά αρπακτικά των τελευταίων 20 ετών».

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι η διαστροφή του Πελικό ανακαλύφθηκε μόνο όταν συνελήφθη επειδή έβγαζε φωτογραφίες κάτω από γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στο σπίτι του ζευγαριού στο χωριό Mazan τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η αστυνομική έρευνα στον υπολογιστή του ανακάλυψε 20.000 βίντεο και φωτογραφίες ανδρών που γνώρισε στο διαδίκτυο και βίαζαν τη σύζυγό του, οι οποίες χρονολογούνται από το 2011.

Οι ντετέκτιβ εντόπισαν 50 από τους περίπου 84 άνδρες που ο Πελικό είχε γνωρίσει σε έναν ιστότοπο, που έχει πλέον καταργηθεί, και τους είχε καλέσει στο σπίτι του για να πραγματοποιήσουν την κακοποίηση.

Ανακάλυψαν ότι ο Πελικό έβαζε συστηματικά ισχυρά ηρεμιστικά στο ποτό και το φαγητό της συζύγου του για να την κάνει να χάσει τις αισθήσεις της όταν οι κακοποιοί της έφταναν στο σπίτι της οικογένειας για να προχωρήσουν στα αρρωστημένα σχέδιά τους.

Ο Πελικό παρότρυνε τους άνδρες να τρυπώνουν στο ταπεινό εξοχικό σαλέ και να γδύνονται στην κουζίνα για να μην αφήνουν ίχνη.

Στη συνέχεια, άνοιγε την κάμερα και βιντεοσκοπούσε τον καθένα από αυτούς να κακοποιεί φρικτά τη σύζυγό του, προτού αρχειοθετήσει τα βίντεο με διάφορους τίτλους που προκαλούν ανατριχίλα.

Οι άνδρες, όλοι από την περιοχή της Προβηγκίας στη νότια Γαλλία, είναι ηλικίας μεταξύ 26 και 73 ετών και ανάμεσά τους είναι ένας πυροσβέστης, μια νοσοκόμα, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας υδραυλικός, ένας στρατιώτης και ένας δημοσιογράφος.

Ο ντετέκτιβ που χειριζόταν την υπόθεση εντόπισε 50 από αυτούς τους άνδρες και μαζί με τον Πελικό, τους κατηγόρησε όλους για βιασμό.

Περίπου 16 από τους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου, έχουν παραδεχτεί το αδίκημα.

Αλλά 35 υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι, με έναν άνδρα να λέει στην αστυνομία ότι πίστευε ότι η κυρία Πελικό είχε συναινέσει, καθώς ο σύζυγός της ήταν παρών.

Ο Ντομινίκ Πελικό αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών. Οι άλλοι άνδρες αντιμετωπίζουν μικρότερες ποινές αν κριθούν ένοχοι.

Η δίκη έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις