Δευτέρα, 9 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: «Καθαίρεση μετά από πραξικόπημα» γράφει το «Tradewinds» για τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Καθαίρεση μετά από πραξικόπημα» γράφει το «Tradewinds» για τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
ΦΩΤΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη μετά από εσωκομματικό πραξικόπημα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το «Tradewinds», κορυφαίο έντυπο στον χώρο της ναυτιλίας.

Σε αφιέρωμα για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες οδήγησαν στην έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος, το «Tradewinds» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ιδρυτής της Tiptree Marine και επενδυτής πλοίων, άντεξε μόλις έναν χρόνο ως αρχηγός της ελληνικής αντιπολίτευσης».

Στον τίτλο του κειμένου του το κορυφαίο έντυπο στα ναυτιλιακά γράφει για την αποκαθήλωση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο εφοπλιστής Κασσελάκης ανατράπηκε από την ηγεσία του κόμματος, με πραξικόπημα».

Το δημοσίευμα του «Tradewinds» περιγράφει την πολιτική διαδρομή του επιχειρηματία πολιτικού, αναφέροντας ότι, «η αλματώδης πολιτική άνοδος του επενδυτή πλοίων Στέφανου Κασσελάκη, πήρε μία απότομη στροφή προς τα κάτω την Κυριακή (σ.σ. 08.09.2024), όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας, τον εκδίωξε από αρχηγό του».

Το «Tradewinds», τονίζει μάλιστα ότι «ο πρώην επενδυτής της Wall Street, εμφανίστηκε από το πουθενά τον περασμένο Σεπτέμβριο για να κατακτήσει την ηγεσία του κεντροαριστερού κόμματος, το οποίο έχασε την εξουσία το 2019 και έκτοτε συνέχισε να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις» και συμπληρώνει λέγοντας ότι:

«Οι ελπίδες ότι ο 36χρονος ιδρυτής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων Tiptree Marine, SwiftBulk και SwiftTanker θα κατάφερνε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, γρήγορα διαψεύστηκαν, με τη δημοτικότητα του κόμματος να συνεχίζει να κατρακυλά και τις εσωτερικές διαμάχες να τρώνε το κόμμα εκ των έσω. Η δυσαρέσκεια για τον Κασσελάκη κορυφώθηκε με την ψηφοφορία της Κυριακής και την αποδοκιμασία του».

Ο απερχόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε την ήττα του, όπως υποστηρίζει το άρθρο, σε εκείνους που σαμπόταραν την προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει το κόμμα.

«Οι επικριτές του τον κατηγόρησαν για αυταρχικό στυλ ηγεσίας και για την ιδεολογική του πλατφόρμα, η οποία συγκρούεται με τις παραδοσιακές αριστερές θέσεις του κόμματος», συνεχίζει το «Tradewinds», προσθέτοντας ότι «ο Κασσελάκης δεν έχει δηλώσει αν σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος».

Αναφερόμενο στη διαδρομή του Στέφανου Κασσελάκη, το έγκυρο έντυπο γράφει ότι πριν από την είσοδό του στην πολιτική, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κερδίσει αρκετά χρήματα από επενδύσεις σε δεξαμενόπλοια.

«Μετά την πώληση των πλοίων», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μπήκε στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2023 ως αουτσάιντερ, καθώς δεν είχε προηγούμενη πολιτική εμπειρία.

Κατόπιν το «Tradewinds», αναφέρει ότι ο νεαρός πολιτικός εκμεταλλεύτηκε κατά την προεκλογική του εκστρατεία τα social media, τον φρέσκο αέρα που είχε, καθώς και τη στήριξη που έλαβε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία βρίσκονταν κοντά στον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ήταν ακριβώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιστά στον Αλέξη Τσίπρα, τα οποία απέσυραν την υποστήριξή τους από τον Στέφανο Κασσελάκη», επισημαίνει, καταλήγοντας το αφιέρωμα στον έκπτωτο, πλέον, πρόεδρο του κόμματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις