Δευτέρα, 9 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Νιγηρία: 59 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου που συγκρούστηκε με φορτηγό

Νιγηρία: 59 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου που συγκρούστηκε με φορτηγό

Στους 59 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου στη Νιγηρία. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Η έκρηξη προκλήθηκε όταν το βυτιοφόρο συγκρούστηκε με φορτηγό που μετέφερε επιβάτες και ζώα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Νιγηρίας.

Η σύγκρουση έγινε τη νύχτα του Σαββάτου (07.09.2024) προς την Κυριακή (08.09.2024) σε έναν δρόμο της περιοχής Αγκάιε, στην Πολιτεία του Νίγηρα, στη βόρεια Νιγηρία.

Ο Ιμπραήμ Χουσεΐνι, ο εκπρόσωπος της Πολιτειακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (NSEMA), είπε ότι ενδέχεται να εντοπιστούν και άλλα θύματα – εκτός των 59 – καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος.

Τα θύματα ενταφιάστηκαν αμέσως την Κυριακή, σύμφωνα με τα έθιμα αυτής της μουσουλμανικής Πολιτείας. Η NSEMA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των απανθρακωμένων σορών, πριν από την ταφή τους.

Εκτός από το βυτιοφόρο και το φορτηγό, στο δυστύχημα ενεπλάκησαν επίσης ένας γερανός και ένα βανάκι. Πενήντα αγελάδες κάηκαν ζωντανές.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Μπόλα Άχμεντ Τινούμπου ζήτησε τη Δευτέρα (09.09.2024) από τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις μεταφορές και τους οδικούς άξονες να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες «για να βελτιωθεί η ασφάλεια των ταξιδιωτών και των κατοίκων».

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας (FRSC), περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα το 2023, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με τα 6.500 θύματα της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

Όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι στα στοιχεία αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη τα δυστυχήματα που δεν δηλώνονται στις αρχές και ότι περίπου 40.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο στη Νιγηρία.

Τα δυστυχήματα με εμπλοκή βυτιοφόρων είναι συχνά: ο FRSC κατέγραψε 1.531 το 2020, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 535 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις