Τρίτη, 10 Σεπτ.
26oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές κατέθεσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές κατέθεσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σήμερα (09/09/2024), την τελευταία ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας, τις απαραίτητες υπογραφές για τις εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 24.810 υπογραφές μελών και 170 μελών της ΚΠΕ για τις εκλογές για τον επόμενο αρχηγό του κόμματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατέθεσε σε πρώτη φάση 100 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με συνεργάτες του να κάνουν λόγο πως οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου του 15% των μελών της ΚΠΕ σύμφωνα με το άρθρο 28 του καταστατικού του κόμματος και πως έχουν συλλέξει χιλιάδες υπογραφές από μέλη που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε 7.962 υπογραφές, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου μέσω του εκπροσώπου της, Βασίλη Βραχιώτη, κατέθεσε σε στικάκι 7.000 υπογραφές μελών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.001 υπογραφές μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικών πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Σύμφωνα με συνεργάτες του «είναι μια ηχηρή  απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ.Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται-με βάση το καταστατικό-για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την  κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας.

Οι απαντήσεις του Μιχάλη Κατρίνη δίνονται στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου που διοργανώνει».

Σε δήλωση του, αμέσως μετά την κατάθεση των υπογραφών για την υποψηφιότητά του, ο κ.Κατρίνης ανέφερε: Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στους 14.000 πολίτες που υπέγραψαν και στηρίζουν  την υποψηφιότητα μου. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη τους είναι η δύναμη μου.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ.  Είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου. Συνεχίζουμε, με αισιοδοξία και ελπίδα, για μια μεγάλη παράταξη, δημοκρατική και νικηφόρα.’’

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.286 υπογραφές από υποστηρικτές της, ενώ ο Γιάννης Κανελλάκης υποστηρίζει πως έχει συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές αλλά δεν τις κατέθεσε για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ «η κατάθεση των συνολικά άνω των 62.000 υπογραφών προμηνύει τη μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που θα ενισχύσει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην πολιτική ζωή του τόπου.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) άμεσα θα προχωρήσει στον έλεγχο των υπογραφών και στην ανακήρυξη των υποψηφίων τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Πώς επικυρώνονται οι υποψηφιότητες από την ΕΔΕΚΑΠ

Η ΕΔΕΚΑΠ θα συγκεντρώσει τα ονόματα που υπογράφουν υπέρ του κάθε υποψηφίου και θα ξεκινήσει τον τελικό έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα. Μόλις γίνει ο τελικός έλεγχος θα επικυρωθούν οι υποψηφιότητες και θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ΕΔΕΚΑΠ ένας εκπρόσωπος από κάθε υποψήφιο.

Εκεί θα κληθούν από το αρμόδιο όργανο να δηλώσουν αν συμφωνούν ομόφωνα με την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και εκεί αναμένεται να λυθεί και το θέμα του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα.

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις