Τρίτη, 10 Σεπτ.
28oC Αθήνα

ΗΠΑ: Μητέρα πυροβόλησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τα δύο παιδιά της – «Μου είπε ο Θεός να το κάνω»

ΗΠΑ: Μητέρα πυροβόλησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τα δύο παιδιά της – «Μου είπε ο Θεός να το κάνω»
Φωτογραφίες Facebook

Τραγικό θάνατο βρήκαν ένα 7χρονο αγόρι και η 9χρονη αδελφή του από τα χέρια της μητέρας τους στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η 36χρονη που πυροβόλησε και μαχαίρωσε τα δύο αγγελούδια και στράφηκε και εναντίον της 11χρονης κόρης της, η οποία σώθηκε τελευταία στιγμή από μία ακόμη στυγερή δολοφονία.

Μετά τον θάνατο των δύο αδελφών της και πριν γίνει γνωστό το έγκλημα, η 11χρονη δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια στις ΗΠΑ. Εκεί, φέρεται να εξομολογήθηκε τη διπλή δολοφονία που έκανε η μητέρα της μέσα στο ίδιο το σπίτι τους.

Το κορίτσι που γλίτωσε από τα «χέρια» της μητέρας της, αποκάλυψε πως η μητέρα της είπε στα δύο αδέλφια της να κλείσουν τα μάτια τους και τα οδήγησε σε ένα δωμάτιο. Τότε ήταν που τα πυροβόλησε, τα μαχαίρωσε και στη συνέχεια επιτέθηκε και στην μεγαλύτερη κόρη της.

Μετά τη δολοφονία και την επίθεση σε βάρος της, η 36χρονη ζήτησε από το 11χρονο θύμα να την καλύψει ώστε να μην αποκαλυφθεί ποτέ το έγκλημα.

Η Κίμπερλι Σίνγκλερ για να δικαιολογήσει τα «αδικαιολόγητα» είπε στην αστυνομία ότι όλα έγιναν κατά τη διάρκεια διάρρηξης. Λίγες ημέρες μετά έφυγε από τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών όταν έφτασε στο σπίτι κατάλαβε ότι η «αναφορά για διάρρηξη ήταν αβάσιμη».

Η γυναίκα συνελήφθη σε ξενοδοχείου του Λονδίνου στις 30 Δεκεμβρίου 2023 και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η ακρόαση για την έκδοσή της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, είπε πως ο Θεός της είπε να δολοφονήσει και έριξε ευθύνες και στον πρώην σύζυγό της, τον Κέβιν Ουάντζ, όπου τότε βρισκόντουσαν σε διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών, σύμφωνα με το Associated Press.

«Η αστυνομία βρήκε τον 7χρονο Έιντεν Ουέντζ και την 9χρονη Eλιάνα μαζί στο κρεβάτι, πυροβολημένους και μαχαιρωμένους θανάσιμα», είπε ο εισαγγελέας Τζόελ Σμιθ στην τριήμερη ακρόαση.

«Η 11χρονη η οποία μαχαιρώθηκε πολλές φορές φαίνεται πως παρακαλούσε τη μητέρα της να τη σώσει. Τραυματίστηκε επίσης σοβαρά αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Σίνγκλερ, Έντουαρντ Φιτζέραλντ, υποστήριξε στο δικαστήριο σύμφωνα με το AP ότι δεν είχε βλάψει τα παιδιά της και πίστευε ότι η αστυνομία εξανάγκασε την κατάθεση από την κόρη της.

Ο δικηγόρος της είπε ότι δεν θα έπρεπε να εκδοθεί στο Κολοράντο γιατί εκεί θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή χωρίς αναστολή, κάτι που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Φιτζέραλντ υποστήριξε ότι ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις ήταν απίθανο να μετατρέψει την ποινή της, λέγοντας ότι αν το έκαμνε αυτό θα ισοδυναμούσε με «πολιτική αυτοκτονία».

Η 36χρονη μητέρα κατηγορείται για φόνο α’ βαθμού σε σχέση με τον θάνατο του 7χρονου γιου και της 9χρονης κόρης της, καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας κατά της 11χρονης κόρης της.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι η Σίνγκλερ είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και για κακοποίηση παιδιών.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις