Τρίτη, 10 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Η Ένωση Κάντρι Μουσικής έριξε «άκυρο» στην Μπιγιονσέ: Δεν στήριξε ούτε μία υποψηφιότητά της

Η Ένωση Κάντρι Μουσικής έριξε «άκυρο» στην Μπιγιονσέ: Δεν στήριξε ούτε μία υποψηφιότητά της
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Mario Anzuoni

Η Beyoncé με το 8ο άλμπουμ της «Cowboy Carter», δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε μία υποψηφιότητα για τα βραβεία της Αμερικανικής Ένωσης Κάντρι Μουσικής (Country Music Association), Country Music Awards 2024.

Το «Cowboy Carter», το οποίο κυκλοφόρησε η Beyoncé στις 29 Μαρτίου, αν και έγινε το πρώτο άλμπουμ μαύρης τραγουδίστριας που έφτασε στο Νο 1 του Billboard top country albums chart, δεν υποστηρίχτηκε από τους κάντρι ραδιοφωνικός σταθμούς στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού ότι ένας ραδιοφωνικός σταθμός αρνήθηκε να παίξει το τραγούδι της «Queen B» ακόμη και μετά από αίτημα ακροατή.

Πρώτος στα βραβεία της κάντρι μουσικής έφτασε ο Μόργκαν Γουόλεν που απέσπασε 7 υποψηφιότητες, τις περισσότερες για φέτος.

Οι 4 απ’ αυτές αφορούσαν το τραγούδι «I Had Some Help», σε συνεργασία με τον Post Malone.

Ο Μόργκαν Γουόλεν διεκδικεί τον πιο σημαντικό τίτλο της βραδιάς, αυτόν του «Entertainer of the Year», ανάμεσα στους Luke Combs, Jelly Roll, Chris Stapleton και Lainey Wilson.

Στα Country Music Awards, ένας από τους συνεργάτες της Beyoncé στο «Cowboy Carter», ο Shaboozey, είναι υποψήφιος σε 2 κατηγορίες, «Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης» και «Τραγούδι της Χρονιάς», με το «A Bar Song (Tipsy)».

Το τραγούδι «έκλεψε» την θέση του «Texas Hold ‘Em» από την κορυφή των κάντρι τσαρτ των ΗΠΑ, κάνοντας τον Shaboozey τον πρώτο μαύρο άνδρα καλλιτέχνη που έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 και του κάντρι τσαρτ ταυτόχρονα.

Τόσο ο Shaboozey όσο και η Beyoncé έγιναν οι δύο πρώτοι μαύροι καλλιτέχνες που κατέλαβαν την πρώτη θέση διαδοχικά.

Η 58η τελετή απονομής των CMA θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στο Bridgestone Arena του Νάσβιλ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις