Τρίτη, 10 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις της Ρωσίας με drone και πυραύλους σε ενεργειακές υποδομές, 3 τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες επιθέσεις της Ρωσίας με drone και πυραύλους σε ενεργειακές υποδομές, 3 τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Alexander Ermochenko

Τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες της χθεσινοβραδινής (09.09.2024) επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία σε 13 περιφέρειες της Ουκρανίας, με τη χρήση drones και δύο πυραύλων.

Από την νέα επίθεση της Ρωσίας, προκλήθηκαν φωτιές και ζημιές σε πολλά κτίρια ανάμεσά τους και σε ένα νηπιαγωγείο.

Δύο από τους τραυματίες υπέστησαν τραύματα όταν τα κτίρια στα οποία βρισκόντουσαν στην περιφέρεια της Τσερκάσι Ιχόρ Τάμπουρετς δέχθηκαν επίθεση.

Στην περιφέρεια Χερσώνα τραυματίστηκε και το τρίτο θύμα. Στην συγκεκριμένα περιοχή υπέστησαν ζημιές ένα νηπιαγωγείο και πολλά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντερ Προκούντιν.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια που επιτίθονταν στις 13 περιφέρειες, έστελναν drone και σε ενεργειακές υποδομές σε 8 ουκρανικές περιφέρειες.

Σε ανακοίνωση που ανέβασε στην εφαρμογή μηνυμάτων στο Telegram, το ουκρανικό υπουργείο τόνισε πως οι επιθέσεις προκάλεσαν προβλήματα σε γραμμές υψηλής τάσης και υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιφέρειες της χώρας

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα παρά τη σφοδρότητα της επίθεσης, κατάφερε να καταρρίψει 38 από τα 46 ρωσικά drone.

Η Ρωσία συνεχίζει να αρνείται πως βάζει στο στόχαστρό της σκοπίμως αμάχους, αν και από την αρχή του πολέμου (Φεβρουάριο 2022), χιλιάδες αθώοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί..

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις