Τρίτη, 10 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον: Οι επόμενες δημόσιες εμφανίσεις μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας για τον καρκίνο

EPA/NEIL HALL
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/NEIL HALL

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε τη Δευτέρα (09.09.2024) με ένα άκρως συναισθηματικό βίντεο πως ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της για τον καρκίνο και σχεδιάζει να ακολουθήσει ένα «ελαφρύ πρόγραμμα» δημοσίων εμφανίσεων τους προσεχείς μήνες.

Η Κέιτ Μίντλετον, στο εντυπωσιακό βίντεο 3 λεπτών που δόθηκε στη δημοσιότητα με οικογενειακές στιγμές στην εξοχή, και τα γυρίσματα να έγιναν τον περασμένο μήνα, τόνισε ότι: «Εστιάζω τώρα στο να κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνω χωρίς καρκίνο» ενώ παραδέχθηκε πως οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι, «μια τρομακτική και απρόβλεπτη περίοδος για την οικογένειά της».

Στο βίντεο, με γυρίσματα της οικογένειας στην εξοχική τους κατοικία Άνμερ Χολ στο Νόρφολκ, τον περασμένο μήνα, εικονίζονται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους, τον 11χρονο πρίγκιπα Τζορτζ, την 9χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον 6χρονο πρίγκιπα Λούις. Η οικογένεια κάνει βόλτες στο δάσος, παιχνίδια και πικ νικ, η Κέιτ και ο Γουίλιαμ περνούν χρόνο μαζί στην παραλία, είναι χαρούμενοι, ξέγνοιαστοι και πολύ αγαπημένοι.

«Είναι ένας άλλος κόσμος, μακριά από τις παλιές σχολές της βασιλικής ενημέρωσης που κολλούσαν στις πιο απλές λεπτομέρειες και έμειναν στεγνές σαν την έρημο», έτσι σχολιάζει το BBC τον τρόπο που η πριγκίπισσα της Ουαλίας και μέλλουσα βασίλισσα Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε να μοιραστεί ότι τελείωσε με τις χημειοθεραπείες. 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Το απολύτως προσωπικό βίντεο με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον ενημέρωσε το κοινό για τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της, προκάλεσε το ενδιαφέρον και διότι αποτελεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του θέματος εκ μέρους της.

Αντί για υποσημειώσεις και επεξηγήσεις για την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της, υπάρχουν στυλιζαρισμένα γυρίσματα και μια οικεία αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο.

Αυτή η πολύ πιο επιμελής ενημέρωση ακολουθεί την τάση των διασημοτήτων και των δημοσίων προσώπων να μεταφέρουν τα μηνύματά τους κατευθείαν στο κοινό, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των social media και όχι τις συμβατικές ειδήσεις ή μια συνέντευξη.

«Είναι εκεί όπου το Νόρφολκ συναντά το Χόλιγουντ συν το Instagram», σχολιάζει το BBC.

Οι δύο επόμενες δημόσιες εμφανίσεις της Κέιτ Μίντλετον 

Η Κέιτ Μίντλετον, μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών της, αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντα με δύο νέες δημόσιες εμφανίσεις.

Η πρώτη θα είναι τον προσεχή Νοέμβριο στην «Κυριακή της Μνήμης», το ετήσιο μνημόσυνο που γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας την δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου στη μνήμη των θυμάτων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Για το 2024 η «Κυριακή της Μνήμης» (Remembrance Sunday) είναι την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου.

Η τελετή της 10ης Νοεμβρίου, όπου βασιλείς, πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες συγκεντρώνονται στο μνημείο του Κενοταφίου στο Whitehall του Λονδίνου, αποτελεί σημαντικό γεγονός στο βασιλικό ημερολόγιο. Αν παρευρεθεί, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική δημόσια εμφάνιση για την Κέιτ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη ημερομηνία για την επιστροφή της στα βασιλικά καθήκοντα και δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημες υποχρεώσεις.

Η Κέιτ δεν θα συνοδεύσει επίσης τον Γουίλιαμ στο Κέιπ Τάουν για τα βραβεία Earthshot Prize στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με το People.

Επίσης, η Κέιτ Μίντλετον, αναμένεται να δώσει το «παρών» τον Δεκέμβριο στην ετήσια χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση «Together at Christmas», όπως κάνει με την οικογένειά της τα τελευταία τρία χρόνια.

Η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο και οι επίσημες εμφανίσεις της μέσα στο 2024

Τον περασμένο Μάρτιο η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και δήλωσε πως υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες, ζητώντας παράλληλα χώρο, χρόνο και ιδιωτικότητα, ώστε να επικεντρωθεί στην θεραπεία της.

«Όπως γνωρίζει όποιος κάνει χημειοθεραπεία, υπάρχουν καλές και κακές μέρες» είχε γράψει σε σχετική ανάρτησή της.

Μέσα στο 2024 και μέχρι σήμερα η Κέιτ Μίντλετον έχει πραγματοποιήσει τρεις επίσημες εμφανίσεις, μετά τη διάγνωση με τον καρκίνο. 

Η πρώτη ήταν στις 15 Ιουνίου στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour» για τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου.

Στις 14 Ιουλίου, εμφανίστηκε στον τελικό ανδρών του Γουίμπλεντον όπου και η Κέιτ Μίντλετον έδωσε στον Κάρλος Αλκαράθ το τρόπαιο του Wimbledon με τον Ισπανό πρωταθλητή να υποκλίνεται πλησιάζοντας της πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Τον Αύγουστο η Κέιτ Μίντλετον μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα τρία παιδιά τους έκαναν διακοπές στην εξοχική βασιλική κατοικία Άνμερ Χολ, στο Νόρφολκ. Την Κυριακή 25 Αυγούστου, η Κέιτ Μίντλετον πραγματοποίησε την τρίτη δημόσια εμφάνιση, όταν και απαθανατίστηκε στο αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού με οδηγό τον σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ και στο πίσω κάθισμα τον πρίγκιπα Τζορτζ, στο δρόμο για την κυριακάτικη λειτουργία. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις