Τρίτη, 10 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Η κακοκαιρία «Atena» σάρωσε την δυτική Ελλάδα: Σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Αχαΐα «έπεσε» η περισσότερη βροχή

Η κακοκαιρία «Atena» σάρωσε την δυτική Ελλάδα: Σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Αχαΐα «έπεσε» η περισσότερη βροχή
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συνεχίζει και σήμερα Τρίτη (10.09.2024) στην χειρότερή της ημέρα η κακοκαιρία «Atena», με το Ιόνιο, την Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο να βρίσκονται στο επίκεντρό της βροχής και των καταιγιδών.

Περνώντας στη β’ φάση της κακοκαιρίας σήμερα, το meteo ανέβασε πίνακα στα social media για να δείξει πόση βροχή έριξε το πρωί.

Τις δύο πρώτες θέσεις της λίστας κατέλαβε η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα με 70 mm. Τα συγκεκριμένα νησιά του Ιονίου «χτυπιούνται» από χθες το βράδυ στους ρυθμούς της κακοκαιρίας με την πυροσβεστική να κάνει αντλήσεις νερών και να απεγκλωβίζει πολίτες από τα αυτοκίνητά τους.

Στην τρίτη θέση ήρθαν τα Σαγαίικα Αχαΐας με 57 mm και στην τέταρτη και πάλι η Κέρκυρα με τον οικισμό Πετάλεια να συγκεντρώνει επίσης 57 mm.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Παξοί (55 mm), Ωλένια Αχαΐας (50 mm), Λάππα Αχαΐας (50 mm) και κάτω Αχαΐα (36 mm).

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του σήμερα το πρωί έγραψε για την κατάσταση στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά τονίζοντας ότι έπεσαν 100 mm βροχής μέσα σε 12 ώρες.

Η β’ φάση της κακοκαιρίας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αφού τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα και επικίνδυνα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν να επηρεάζουν τα ανατολικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας με την Αθήνα να μην πλήττεται σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ μέχρι να περάσει η κακοκαιρία «Atena».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις