Τρίτη, 10 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Κακοκαιρία Atena: Σφοδρές καταιγίδες στα δυτικά της Αττικής – Σε ποιες περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς

Κακοκαιρία Atena: Σφοδρές καταιγίδες στα δυτικά της Αττικής – Σε ποιες περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς

Η κακοκαιρία Athena έφτασε και στην Αττική. Άνοιξαν οι ουρανοί στα δυτικά προάστια με την βροχή να πέφτει ακατάπαυστα τόσο εκεί αλλά και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. 

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ζεφύρι και Περιστέρι αλλά και στα βόρεια προάστια, σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Πεντέλη και Βριλήσια. Καταιγίδα και στην Κυψέλη και στο κέντρο της Αθήνας με τους δρόμους να έχουν γίνει ποτάμια. 

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Atena», ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά, για την οποία η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο.

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θάσου, Σαμοθράκης, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους, από τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα 10/09/2024 έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο 11/09/2024 και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Αν είστε σε περιοχή που έχει έντονα φαινόμενα στείλτε φωτογραφίες και βίντεο στο info@newsit.gr.

Εικόνα από του Γκύζη

Δείτε την κατάσταση σε Κολωνάκι και Κορυδαλλό 

Εικόνα από την Ηλιούπολη

Εικόνα από τον Βύρωνα 

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (10.09.2024) η ΕΜΥ, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία «Atena» κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις