Τετάρτη, 11 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Γιανίκ Σίνερ: O WADA διέψευσε ότι έχει κλείσει η υπόθεση ντόπινγκ

Γιανίκ Σίνερ: O WADA διέψευσε ότι έχει κλείσει η υπόθεση ντόπινγκ
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιανίκ Σίνερ κατέκτησε το US Open λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση υπόθεσης ντόπινγκ, με τον ίδιο να αθωώνεται από την ομοσπονδία του τένις και να αγωνίζεται κανονικά στο Αμερικανικό Γκραν Σλαμ.

Έχοντας βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη ουσία Κλοστεβόλη, ο Γιανίκ Σίνερ έχασε τους βαθμούς του από το προηγούμενο US Open, αλλά απέφυγε την τιμωρία, με την εξήγηση ότι επρόκειτο για λάθος του μασέρ του, ο οποίος και την είχε χρησιμοποιήσει για πληγή στα χέρια του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) εμφανίστηκε μάλιστα να έχει “κλείσει” με τη σειρά του την υπόθεση, αλλά το γεγονός διαψεύστηκε με τον WADA να διευκρινίζει ότι δεν έχει παρέλθει ακόμη η σχετική προθεσμία. Η προθεσμία για την άσκηση έφεσης έληξε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2024, η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει, όπως διαμήνυσε ο WADA, κι ας παρήλθε ο τυπικός χρόνος. Από το Μόντρεαλ και τα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Αντιντόπινγκ έγινε γνωστό ότι «η έρευνα είναι ακόμη ανοιχτή», βάσει μιας παραγράφου του άρθρου 13.2 του Κώδικα Αντιντόπινγκ.

Αυτή η παράγραφος επιτρέπει στον WADA να ξεκινήσει την προθεσμία των 21 ημερών για προσφυγή από τη στιγμή που έλαβε πρόσθετα έγγραφα για την υπόθεση, τα οποία ζήτησε συγκεκριμένα από τον ITIA. Ουσιαστικά, ο Οργανισμός ζήτησε περαιτέρω τεκμηρίωση και δεν κοινοποίησε την ημερομηνία κατά την οποία θα τα λάβει και από την οποία θα ξεκινούσε η καταμέτρηση των 21 ημερών.

Μετά το θετικό τεστ του Ιταλού τενίστα απολύθηκαν τόσο ο προπονητής Ουμπέρτο Φεράρα όσο και ο φυσιοθεραπευτής Τζάκομο Νάλντι, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αλοιφή για να περιποιηθεί ένα τραύμα στο δάχτυλό του και στη συνέχεια έκανε μασάζ στον τενίστα χωρίς να χρησιμοποιήσει γάντια, εξ ου και η θετικότητα του Σίνερ στην Κλοστεβόλη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις