Τρίτη, 10 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Volkswagen: «Στον αέρα» θέσεις εργασίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία

Volkswagen: «Στον αέρα» θέσεις εργασίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία

Η Volkswagen τερμάτισε την προστασία των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους της στην αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για μείωση του κόστους, προετοιμάζοντας μια αναμέτρηση με τα συνδικάτα.

Η Volkswagen ακύρωσε σήμερα (10.09.2024) αρκετές συμφωνίες που συνδέονται με ένα σύμφωνο τριών δεκαετιών που υποτίθεται ότι θα διασφάλιζε την απασχόληση στις μέχρι το 2029. Οι εγγυήσεις θα λήξουν ουσιαστικά στα μέσα του επόμενου έτους, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» για τη σημαντικότερη βιομηχανία της Γερμανίας.

Ο τερματισμός των δεσμεύσεων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σηματοδοτεί πόσο πίσω έχει μείνει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στην ανταγωνιστικότητα. Η BMW νωρίτερα σήμερα μείωσε τις προσδοκίες της για τα κέρδη του έτους μετά την ανάκληση 1,5 εκατομμυρίου οχημάτων λόγω ελαττωματικών φρένων από τον γερμανικό προμηθευτή Continental.

Την περασμένη εβδομάδα, η VW ανακοίνωσε σχέδια για πιθανό κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία για πρώτη φορά, αφού προηγούμενα μέτρα για τη μείωση των δαπανών έπεσαν στο κενό.

Οι κινήσεις έχουν ως στόχο «τη μείωση του κόστους στη Γερμανία σε ανταγωνιστικό επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της VW, Γκούναρ Κίλιαν, σε δήλωσή του.

Αιτία πίσω από την απόφαση της VW είναι η υποαπόδοση της ομώνυμης μάρκας επιβατικών αυτοκινήτων, της οποίας τα περιθώρια κέρδους συμπιέζονται εν μέσω της ασθμαίνουσας μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη αγωνίζονται επίσης να ανταγωνιστούν την Tesla και τους νεοεισερχόμενους από την Κίνα με επικεφαλής την BYD.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις