Τετάρτη, 11 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Η Παραολυμπιονίκης Έλενα Παπασταματοπούλου αποθεώθηκε σε αυτοκινητοπομπή στα Γιάννενα

Η Παραολυμπιονίκης Έλενα Παπασταματοπούλου αποθεώθηκε σε αυτοκινητοπομπή στα Γιάννενα

Η Έλενα Παπασταματοπούλου επέστρεψε στα Γιάννενα με το χάλκινο μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο λαιμό της και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα σε αυτοκινητοπομπή στους δρόμους της πόλης.

Μαζί με τον προπονητή της, Βασίλη Ζήκο, η χάλκινη Παραολυμπιονίκης του τάεκβοντο, Έλενα Παπασταματοπούλου, είχε την ευκαιρία να αποθεωθεί από τους συμπολίτες της στα Γιάννενα, για τη μεγάλη της επιτυχία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, την Ελληνίδα αθλήτρια υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων γύρω στις 12:00, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ στη συνέχεια, η Έλενα Παπασταματοπούλου μαζί με τον προπονητή της, επιβιβάστηκαν σε ένα κάμπριο όχημα και διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξουν εν μέσω χειροκροτημάτων στο δημαρχείο, όπου έλαβε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής.

Σε αυτή έδωσαν το «παρών» οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος κόσμου που ήθελε να τιμήσει από κοντά την παραολυμπιονίκη και να τη συγχαρεί για την μεγάλη της αυτή επιτυχία. Στο σύντομο χαιρετισμό της η Παραολυμπιονίκης συγκινημένη ευχαρίστησε τον προπονητή της, την οικογένειά της, τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όσους βρέθηκαν στην τελετή προς τιμήν της.

Η Έλενα Παπασταματοπούλου σημείωσε επίσης, ότι “η αναπηρία δεν είναι λόγος αποκλεισμού, οι άνθρωποι με αναπηρία είναι ίσοι κι έχουν τα ίδια δικαιώματα παντού. Μέσα από τους Παραολυμπιακούς αγώνες τα άτομα με αναπηρία αποδεικνύουν σε όλη την κοινωνία και στους πιο δύσπιστους ότι απλά μπορούν. Η επιλογή που έχει η πολιτεία και η κοινωνία γενικώς είναι μια: να σκύψει το κεφάλι προς αυτούς τους ανθρώπους και να τους ακούσει”.

Η χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Παρισιού, έθεσε τέλος ως στόχο της, την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2028 στο Λος Άντζελες.

Η Έλενα Παπασταματοπούλου κατέκτησε ένα από τα 13 μετάλλια της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις