Τετάρτη, 11 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Ελβετία: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας

Ελβετία: Μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας

Σοκ προκαλεί στην Ελβετία η είδηση με την 32χρονη μουσουλμάνα πολιτικό, Σάνια Αμέτι, με καταγωγή από τη Βοσνία, να πυροβολεί μία εικόνα της Παναγίας!

Η 32χρονη πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων της Ελβετίας, Σάνια Αμέτι, γεννήθηκε σε οικογένεια μουσουλμάνων και βρέθηκε στη χώρα αυτή της Κεντρικής Ευρώπης ως πρόσφυγας.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από το πλάνο όπου φαίνεται η Αμέτι να ανοίγει πυρ σε εικόνα της Παναγίας, η 32χρονη διέγραψε τις αναρτήσεις της και ζήτησε συγγνώμη. 

Παρόλα αυτά δρομολογείται η διαγραφή της από τους Πρασίνους.

Η Σάνια Αμέτι, συμπρόεδρος του πολιτικού κινήματος Πράσινοι Φιλελεύθεροι από το 2021 και δημοτική σύμβουλος για την πόλη της Ζυρίχης από το 2022, ανέβασε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου την επίμαχη εικόνα στα social media, με την ίδια να πυροβολεί με πιστόλι σκοποβολής την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή και η «Farner Group», η εταιρεία όπου εργαζόταν, τερμάτισε τη συνεργασία μαζί της.

Η Αμέτι, η οποία είναι μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της, λέγοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί το θρησκευτικό περιεχόμενο και τη σημασία της εικόνας. Ωστόσο, οι απαντήσεις της δεν ήταν πειστικές με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι η εικόνα ήταν αφίσα που αφορούσε σε δημοπρασία του πίνακα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος, έργο που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις