Τετάρτη, 11 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Όλα έτοιμα για το debate της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ – Οι κανόνες της τηλεμαχίας

Όλα έτοιμα για το debate της Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ – Οι κανόνες της τηλεμαχίας

Στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί το ιστορικό debate στο πλατό του ABC στην Φιλαδέλφεια μεταξύ των δύο υποψήφιων προέδρων, της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν απευθύνει ποτέ μέχρι σήμερα ο ένας στον άλλον τον λόγο.

Το debate θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα διεξαχθεί ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών, αλλά χωρίς κοινό και χωρίς σημειώσεις.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Κάμαλα Χάρις η οποία έχει την ευκαιρία να δείξει ότι είναι ικανή να σταθεί απέναντι στον χειμαρρώδη αντίπαλό της.

Οι κανόνες για το debate

Το debate θα συντονίσουν ο παρουσιαστής του «World News Tonight», David Muir, και ο παρουσιαστής του «Prime» του ABC News Live, Linsey Davis.

Και οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν σε αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αποφευχθούν οι αιφνίδιες διακοπές ή οι άμεσες παρεμβάσεις.

Οι κανόνες, που σύμφωνα με το ABC News έχουν συμφωνηθεί με τις δύο πλευρές, περιλαμβάνουν:

Οι υποψήφιοι θα στέκονται όρθιοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης

Δεν επιτρέπονται οι σημειώσεις

Κανένα θέμα ή ερώτηση δεν θα κοινοποιηθεί εκ των προτέρων

Οι υποψήφιοι δεν θα επιτρέπεται να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον

Οι υποψήφιοι απαντούν μέσα σε δύο λεπτά, έχουν επίσης δύο λεπτά διαθέσιμα για συμπληρωματική απάντηση και ένα λεπτό έξτρα για follow up, διευκρινίσεις και ανταπαντήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις