Τετάρτη, 11 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Χειροπέδες στον ληστή που «ξάφριζε» φαρμακεία απειλώντας γυναίκες υπαλλήλους με όπλο – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση του

Χειροπέδες στον ληστή που «ξάφριζε» φαρμακεία απειλώντας γυναίκες υπαλλήλους με όπλο – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση του

Ο ληστής με το «καπέλο του ψαρά» και την περίεργη μάσκα που «χτυπούσε» γυναίκες υπαλλήλους φαρμακείων και μίνι μάρκετ έπεσε στα «δίχτυα» της αστυνομίας.

Ο 46χρονος ληστής τον τελευταίο μόνο μήνα πραγματοποίησε τουλάχιστον 12 επιθέσεις σε γυναίκες αρπάζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Τα βίντεο όμως από τα κυκλώματα παρακολούθησης των καταστημάτων τον «κάρφωσαν» κι έτσι οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι και τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που ανέκυψαν από την έρευνα, ο 46χρονος κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τα μέσα  Αυγούστου του τρέχοντος έτους, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων κυρίως φαρμακείων αλλά και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης του, προέκυψε ότι, ως επί το πλείστον απογευματινές – βραδινές ώρες, προσέγγιζε τα καταστήματα – στόχους, με το «επιχειρησιακό δίκυκλο», το οποίο στάθμευε είτε μπροστά στην είσοδο αυτών, είτε σε κοντινή απόσταση. Στη συνεχεία, έμπαινε σε αυτά, προσεγγίζοντας τον υπάλληλο του καταστήματος, όπου με την απειλή όπλου που έφερε μαζί του (πιστόλι) και ενίοτε με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από το χώρο των ταμείων. Κατόπιν τρεπόταν σε φυγή, είτε επιβαίνοντας στο επιχειρησιακό του δίκυκλο είτε κινούμενος προς το σημείο, όπου αυτό ήταν σταθμευμένο.

Φορούσε μάσκα, «καπέλο του ψαρά» και κράνος μηχανής

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης του, αποτελεί η λήψη υψηλών μέτρων αυτοπροστασίας, τα οποία λάμβανε κατά την τέλεση των πράξεων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική ή υφασμάτινη μάσκα, καπέλο «τύπου ψαρά», γυαλιά ηλίου ακόμα και κράνος μηχανής. Επιπρόσθετα, κατά την διάπραξη των αξιόποινων ενεργειών του, επέλεγε να παραλλάσσει τα μέρη της ενδυμασίας του, ώστε να αποφύγει την διασύνδεση και το συσχετισμό του με τις προγενέστερες πράξεις. Αξιομνημόνευτο τυγχάνει επίσης το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος επέλεγε ως υποψήφια θύματά του γυναίκες, ποντάροντας στην πιθανή αδυναμία τους να του αντισταθούν.

Ενδεικτικό στοιχείο της  δράσης του, αποτελεί το γεγονός πως κατά το χρονικό διάστημα από την 14-08-2024 μέχρι την 03-09-2024, δηλαδή σε χρονικό διάστημα 20 ημερών, διέπραξε 10 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, εκ των οποίων η μια απόπειρα, με αποτέλεσμα να αποκομίσει συνολικό χρηματικό ύψους 13.345 ευρώ.

Ύστερα από έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο της Ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία που ανέκυψαν (μάρκα και μοντέλο «επιχειρησιακού δικύκλου», μέρος αριθμού πινακίδας κυκλοφορίας) από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού και λοιπών μεθόδων και ερευνών επιτεύχθηκε ο εντοπισμός του «επιχειρησιακού δικύκλου» που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την διάπραξη των ληστειών.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1. Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι, με την διακριτική ένδειξη «SIG SAUER 1911», χρώματος μαύρου, μετά μίας (1) γεμιστήρος,

2. Δεκαέξι (16) αμπούλες αερίου με την διακριτική ένδειξη «ASG»,

3. Πλήθος μεταλλικών βολίδων και μεταλλικών σφαιριδίων,

4. Μία (1) θήκη μεταφοράς όπλου μαύρου χρώματος,

5. Ένας (1) σουγιάς με μήκος λάμας 7,5 εκατοστών και συνολικό μήκος 17 εκατοστών,

6. Ένας (1) σουγιάς με μήκος λάμας 7 εκατοστών και συνολικό μήκος 15 εκατοστών,

7. Ένας (1) σουγιάς με μήκος λάμας 11 εκατοστών και συνολικό μήκος 24 εκατοστών,

8. Ένας (1) σουγιάς με μήκος λάμας 6 εκατοστών και συνολικό μήκος 13,5 εκατοστών,

9. Δύο (2) λάμες με μήκος 8,5 εκατοστά,

10. Μία (1) λάμα με μήκος 6 εκατοστά,

11. Τέσσερα (4) κυνηγετικά φυσίγγια εκ των οποίων το ένα

κενού περιεχομένου,

12. Ένα (1) τζιν παντελόνι,

13. Μία (1) μπλούζα μακρυμάνικη με άνοιγμα στο στήθος

μαύρου χρώματος,

14. Μία (1) λευκή φόρμα παντελόνι,

15. Ένα (1) ζευγάρι παπουτσιών γκρί-μαύρου χρώματος με

αντανακλαστική λεπτομέρεια στο πίσω μέρος,

16. Ένα (1) ζευγάρι παπουτσιών μαύρου χρώματος,

17. Μία (1) χειρουργική μάσκα μαύρου χρώματος,

18. Μία (1) χειρουργική μάσκα πράσινου χρώματος,

19. Δύο (2) γυαλιά ηλίου μαύρου χρώματος,

20. Ένα (1) κράνος μηχανής μαύρου χρώματος.

21. Μία (1) μπαγκαζιέρα μηχανής μαύρου χρώματος.

Αναφέρεται ότι την 07/09/2024 ο ανωτέρω κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και την 09/09/2024 μετά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας του 15ου Ανακριτικού Τμήματος , εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Κατηγορούμενος οδηγήθηκε αυθημερόν στο Κ.Κ Κορυδαλλού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις