Τετάρτη, 11 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Η Κάθι Μπέιτς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υποκριτική

Η Κάθι Μπέιτς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υποκριτική
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την απόφασή της να αποσυρθεί από την υποκριτική ανακοίνωσε η γνωστή ηθοποιός Κάθι Μπέιτς, αναφέροντας ότι η τελευταία δουλειά της θα είναι η τηλεοπτική σειρά «Matlock».

Η 76χρονη ηθοποιός έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξή της στους New York Times την Κυριακή (08.09.2024). Η Κάθι Μπέιτς, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία του 1990 «Misery» είπε ότι η τηλεοπτική σειρά «Matlock» θα είναι ο «τελευταίος χορός».

Η υποκριτική «ήταν το μόνο πράγμα που είχα ποτέ» τόνισε η ηθοποιός.

«Έγινε η ζωή μου. Μερικές φορές ζηλεύω που έχω αυτό το ταλέντο. Γιατί δεν μπορώ να το συγκρατήσω και θέλω απλώς τη ζωή μου» σημείωσε.

Για τον ρόλο της ως νοσοκόμα Άνι Γουίλκς στην ταινία Misery κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καθώς και Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Απέσπασε δεύτερη Χρυσή Σφαίρα όταν υποδύθηκε τη μάνατζερ του Τζέι Λένο, Έλεν Κάσνικ στο The Late Shift.

Η κορυφαία ηθοποιός έπαιξε στην θρυλική ταινία του Τζέιμς Κάμερον, Τιτανικός ενσαρκώνοντας την Molly Brown, μία γυναίκα της υψηλής κοινωνίας που ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου.

Η Kathy Bates μεγάλωσε στο Μέμφις και αργότερα σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist στο Ντάλας. Το 1970 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε περίεργες δουλειές και ταυτόχρονα εμφανιζόταν στο θέατρο σε δεύτερους ρόλους.

Το 1971 εμφανίστηκε στην πρώτη αμερικανική ταινία του γεννημένου στην Τσεχία σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν Taking Off.

Ήταν παντρεμένη με τον Tony Campisi για έξι χρόνια, από το 1991 μέχρι το διαζύγιό τους το 1997. Γνώρισε τον Campisi το 1977 και έβγαινε μαζί του για 14 χρόνια πριν από το γάμο τους.

Η ηθοποιός διαγνώστηκε και πάλεψε με τον καρκίνο των ωοθηκών το 2003. Τον Σεπτέμβριο του 2012, αποκάλυψε μέσω Twitter ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού δύο μήνες νωρίτερα και είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή. Το 2014, στο New York Walk for Lympheedema & Lymphatic Diseases, η Kathy Bates ανακοίνωσε μέσω προηχογραφημένου μηνύματος ότι, λόγω της διπλής μαστεκτομής, έχει λεμφοίδημα και στα δύο χέρια.

Την ίδια χρονιά, έγινε εθνικός εκπρόσωπος για το λεμφοίδημα και πρόεδρος του τιμητικού συμβουλίου του Δικτύου Λεμφικής Εκπαίδευσης & Έρευνας.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις