Τετάρτη, 11 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Γάζα: Το βίντεο του Ισραηλινού στρατού από την υπόγεια σήραγγα που βρέθηκαν οι 6 νεκροί όμηροι

Γάζα: Το βίντεο του Ισραηλινού στρατού από την υπόγεια σήραγγα που βρέθηκαν οι 6 νεκροί όμηροι

Ένα απίστευτο βίντεο δημοσίευσε χτες Τρίτη (20.09.2024) ο στρατός του Ισραήλ δημοσιεύοντας εικόνες εικόνες από τη στενή υπόγεια σήραγγα στην οποία βρέθηκαν έξι πτώματα ομήρων «δολοφονημένων από τη Χαμάς» στη Γάζα.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έγινε γνωστό πως ο στρατός του Ισραήλ εντόπισε μέσα σε σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, τα πτώματα έξι ομήρων. Οργή επικράτησε στη χώρα με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει στους δρόμους και να ζητά την επιστροφή των υπόλοιπων ομήρων.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο X ο Ισραηλινός στρατός δείχνει λεπτομέρεις από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι 6 σοροί, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος του στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην ισραηλινή τηλεόραση έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κράτησης των ομήρων σε αυτό το τούνελ.

Η υπόγεια σήραγγα έχει πλάτος περίπου 80 εκατοστών, και ύψος λιγότερο από 170 εκατοστά και μήκους 120 μέτρων, που βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από τη γη στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ίδιος ενώ βιντεοσκοπούσε κατεβαίνοντας με σκοινί σε αυτή τη σήραγγα από ένα φρεάτιο που επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτήν, εμφανίστηκε στη συνέχεια μπροστά στην κάμερα σκυμμένος μέσα σε αυτό το πολύ χαμηλό υπόγειο ώστε «να σταθεί όρθιος», όπως είπε, στο οποίο έχει «πολλή υγρασία».

Μέσα στη σήραγγα, ο ισραηλινός στρατός βρήκε – όπως αποτύπωσε η κάμερα – σκόρπια στρώματα, μπουκάλια και κουβάδες για τις ανάγκες των ομήρων.

Ο υποναύαρχος Χαγκάρι, με γάντια στα χέρια, παρουσιάζει ανάμεσα σε διάφορα αντικείμενα στο έδαφος ένα σκάκι, έναν γεμιστήρα αυτόματου τουφεκιού, έναν ηλεκτρικό φορτιστή «που χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες», ένα αντίτυπο του Κορανίου, κάλυκες από σφαίρες «που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν» για να σκοτώσουν τους ομήρους.

«Εδώ βλέπουμε ίχνη αίματος», λέει ο αξιωματικός, δείχνοντας μια λακκούβα με νερό στο ακριβές σημείο όπου «έζησαν τις τελευταίες τους στιγμές».

Ο στρατός θα «κυνηγήσει τους τρομοκράτες που σκότωσαν τους έξι ομήρους: τον Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, τον Αλεξάντερ Λομπανόφ, την Κάρμελ Γκατ, την Έντεν Γερουσάλμι, τον Όρι Ντανίνο και τον Άλμογκ Σαρούσι», πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση του επαναπατρισμού των σορών των ομήρων, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι αυτοί «εκτελέστηκαν» με μια «σφαίρα στο σβέρκο».

Το Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων αντέδρασε στις εικόνες που παρουσίασε ο ισραηλινός στρατός ζητώντας από τις αρχές την άμεση επιστροφή των δικών τους ανθρώπων, επιμένοντας «στην ευθύνη που έχει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του στη μοίρα των ομήρων μας».

Οι όμηροι «υποφέρουν, είναι πεινασμένοι, εξαντλημένοι, βασανισμένοι, χωρίς αέρα να αναπνεύσουν και το μόνο που τους δίνει ελπίδα είναι να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να απαιτούμε την απελευθέρωσή τους», γράφει το Φόρουμ σε ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις