Τετάρτη, 11 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Είχε συλληφθεί για σοβαρό επεισόδιο και στα Κατεχόμενα ο 36χρονος που μπούκαρε με το αυτοκίνητο στην Τουρκία

Είχε συλληφθεί για σοβαρό επεισόδιο και στα Κατεχόμενα ο 36χρονος που μπούκαρε με το αυτοκίνητο στην Τουρκία

Το δεύτερο σοβαρό επεισόδιο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ήταν αυτό που προκάλεσε ο Έλληνας οδηγός που μπήκε χθες, Τρίτη (11/9/24) στο συνοριακό σταθμό διέλευσης των Κήπων στην Τουρκία, καθώς στις 18 Ιανουαρίου του 2024 είχε δημιουργήσει ανάλογο επεισόδιο και στα Κατεχόμενα της Κύπρου. 

Ο 36χρονος σκόρπισε τον πανικό και την αναστάτωση όταν με το αυτοκίνητο στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, μπήκε στο έδαφος της Τουρκίας, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα μοτοσικλετιστή και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί αντέδρασαν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, καθώς στόχος τους ήταν μόνο η ακινητοποίηση του κι όχι να του προκαλέσουν κάποια σοβαρό τραυματισμό ή να του αφαιρέσουν τη ζωή. Έτσι στην προσπάθειά τους για να τον ακινητοποιήσουν και να προστατέψουν τον εαυτό τους, τον πυροβόλησαν στα πόδια.    

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές αρχές, ο 36χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ στις 22 Ιουνίου του 2024 είχε διαταχθεί από τον εισαγγελέα πρωτοδικών της Έδεσσας η εξέταση του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αλλά και ανθρώπους του φιλικού του περιβάλλοντος, ο 36χρονος που συνελήφθη από του τουρκικές αρχές και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, στις 18 Ιανουαρίου του 2024 είχε μπει στα Κατεχόμενα από την πύλη των χερσαίων διασχίσεων στη Λευκωσίας.

Εκεί φέρεται να χτύπησε πολίτη, ενώ φώναζε συνεχώς «Κύπρος, Ρωσία και Ελλάδα είναι αδέρφια έξω οι Τούρκοι». Συνελήφθη για επίθεση, ανάρμοστή συμπεριφορά και διασάλευση της ηρεμίας. Κρατήθηκε τρεις ημέρες στα κρατητήρια και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου τελικά αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και με διετή αναστολή.

Φωτογραφία από το σπίτι του 36χρονου

Μιλώντας στο newsit.gr κάτοικος της Δωροθέας στην Αλμωπία της Έδεσσας, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον δράστη της εισβολής στο τουρκικό έδαφος, αναφέρει ότι ο 36χρονος θα πρέπει να το είχε προσχεδιάσει. «Αυτό που έκανε φαινόταν ότι το δούλευε στο μυαλό του από το προηγούμενο βράδυ. Μου είχε εξομολογηθεί πως δεν είναι καθόλου καλά, είχε ένταση και ήταν αναστατωμένος. Έπινε ένα χυμό και από το γυάλινο ποτήρι που κρατούσε στο χέρι, τον έριχνε σε πλαστικό ποτήρι και στη συνέχεια τον ξαναέριχνε στο γυάλινο και το επαναλάμβανε αυτό συνέχεια» αναφέρει ο φίλος του 36χρονου και συμπληρώνει:

«Εκείνη την ώρα μου είπε ότι είναι κυκλοθυμικός ως χαρακτήρας και ότι εκείνη τη στιγμή σκεφτόταν κάποια πράγματα τα οποία τον απασχολούσαν πολύ, αλλά επαναλάμβανε πως δεν είναι καλά».

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει ο ίδιος, ο 36χρονος είναι πολύ κλειστός άνθρωπος, δεν έχει άλλους φίλους και δεν εργάζεται. Οδηγεί κανονικά αυτοκίνητο και στο χωριό έχει έρθει με τον πατέρα του εδώ και έξι μήνες περίπου. 

«Όταν τον ρώτησα, αν ο λόγος που δεν είναι καλά, αφορά όλα όσα πέρασε τον χειμώνα που μας πέρασε, μου απάντησε πως ναι, ότι αυτά είναι που έχει στο μυαλό του γιατί τον Ιανουάριο όπως μου είχε πει, είχε μπει στα κατεχόμενα στην Κύπρο, έβγαζε φωτογραφίες, έβριζε και τον έπιασαν οι Τούρκοι και τον φυλάκισαν.

Πέρασε βασανιστικά, τον χτύπησαν πάρα πολύ, του έδωσαν τόσο ξύλο που του έφυγε το μάτι, έχασε το μάτι του, δεν έχει. Εγώ τον είχα ρωτήσει, αν το ήθελε αυτό που έκανε και η απάντηση του ήταν ορθά κοφτά ότι ναι το ήθελα και μου την έκοψε εκεί τη συζήτηση.

Στη συνέχεια, μας μιλάει για τα ψυχικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 36χρονος, αλλά και πως του συμπεριφέρονταν οι κάτοικοι του χωριού.

«Το παιδί όταν το βλέπεις, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι καλά και ότι έχει κάποια θέματα υγείας. Πρόσεχα να μην τον ζορίζω όταν μιλούσαμε, αλλά το βράδυ πριν να κάνει αυτό που έκανε, ήταν στα χαμένα. Έπινε το ποτό του από τις έντεκα μέχρι τις δώδεκα και ήταν βυθισμένος, εντελώς στα χαμένα.

Ίσως δεν είχε πάρει και τα φάρμακά του. Εγώ τον είχα πάρει χαμπάρι ότι δεν ήταν καθόλου καλά και την επόμενη μέρα έκανε αυτό που μάθαμε», καταλήγει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις