Τετάρτη, 11 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ και Καμάλα Χάρις ξανά μαζί λίγες ώρες μετά το debate

Ντόναλντ Τραμπ και Καμάλα Χάρις ξανά μαζί λίγες ώρες μετά το debate
Φωτογραφία Reuters - Mike Segar

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν ξανά τα χέρια στην τελετή που έγινε στη Νέα Υόρκη για την 23η επέτειο του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στο σημείο «μηδέν» όπου έχασαν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι την 11η Σεπτεμβρίου 2001, βρέθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, βλέποντας την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τον αντίπαλο των Δημοκρατικών, Ντόναλντ Τραμπ, να δίνουν τα χέρια για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

Η χθεσινή χειραψία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, έδωσε ένα «τέλος» στο σερί των οκτώ χρόνων που δεν είχε γίνει καμία χειραψία στην σκηνή του προεδρικού ντιμπέιτ.

Έτσι, οι δύο αντίπαλοι έδωσαν ξανά τα χέρια τους με τον Ντόναλντ Τραμπ να της χτυπά «φιλικά» το χέρι.

Η σημερινή χειραψία:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)

Αν και το κλίμα ήταν «βαρύ», αναλογιζόμενοι όλοι την τραγωδία που συνέβη εκείνη την ημέρα αφού σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους Διδύμους Πύργους, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε αρκετά ευδιάθετος.

Ούτε το τρομοκρατικό χτύπημα, ούτε η χθεσινή «απογοήτευση» από την εμφάνισή του στο debate δεν τον πτόησαν.

Ο φακός τον «έπιασε» σε διάφορα στιγμιότυπα είτε να χαμογελά με νόημα στους παρευρισκόμενους είτε να κάνει χειρονομίες.

Το ακόμη πιο περίεργο ήταν πως ξεκίνησε να στέλνει και «φιλάκια» χωρίς καν να αναλογιστεί ότι εκείνη τη στιγμή τιμούσαν τα 2.977 θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να το «παίξει» άνετος μετά την θριαμβευτική νίκη της Κάμαλα Χάρις.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών και ο Τζο Μπάιντεν στάθηκαν στο «ύψος» των περιστάσεων και με σοβαρότητα παρακολούθησαν την τελετή για την επέτειο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

«Σήμερα πριν από 23 χρόνια, οι τρομοκράτες πίστεψαν ότι μπορούσαν να παραβιάσουν τη θέλησή μας και να μας γονατίσουν. Έκαναν λάθος. Πάντα θα κάνουν λάθος», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωση.

Φωτογραφίες Reuters – Mike Segar

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις