Τετάρτη, 11 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Χανιά: Νέο 112 για τη μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά

Χανιά: Νέο 112 για τη μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (11.09.2024) στους κατοίκους και τους τουρίστες στον Πλατανιά στα Χανιά για τη μεγάλη φωτιά. Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχεία.

Το νέο 112 που ήχησε στα κινητά των κατοίκων και των επισκεπτών στην περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά για τη μεγάλη φωτιά, τους καλεί να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και έκταση με καλαμιές κοντά σε ξενοδοχεία, και πολύ κοντά σε σπίτια.

Μάλιστα, για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν δύο μεγάλα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή και βρίσκονταν κοντά στον τόπο όπου είχαν ξεσπάσει οι φλόγες.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

«Ενεργοποίηση 112

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή #Πλατανιάς #Χανίων

Αν βρίσκεστε στην πλατεία #Πλατανιά #Χανίων και δυτικά απομακρυνθείτε δυτικά προς #Γεράνι μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού».

Στις 5 το απόγευμα είχε ηχήσει το πρώτο μήνυμα από το 112:

«Ενεργοποίηση 112

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή #Πλατανιάς #Χανίων

Παραμείνετε σε ετοιμότητα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στη μάχη με τις φλόγες στον Πλατανιά Χανίων παίρνουν μέρος 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν και δύο ελικόπτερα.

Οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί και η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

με πληροφορίες και από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις