Τετάρτη, 11 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Προειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με ψευδείς και παραπλανητικές διαφημιστικές αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα

Προειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με ψευδείς και παραπλανητικές διαφημιστικές αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά μέσα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποιεί με ανακοίνωσή της ότι έχουν πέσει στην αντίληψή της ψευδείς και παραπλανητικές διαφημιστικές αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στις εν λόγω αναρτήσεις γνωστά πρόσωπα ή διασημότητες (πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές, πρόσωπα της τηλεόρασης) φέρονται να δηλώνουν ότι επένδυσαν με μεγάλη επιτυχία ή και να συστήνουν επενδυτικά προϊόντα υποσχόμενα υψηλές αποδόσεις. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τονίζει πως αυτές οι αναρτήσεις αποσκοπούν στην παραπλάνηση και εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και προφανώς δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα αυτά.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιριών (με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται) σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους. Σε κάθε περίπτωση οι επενδυτές θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εταιριών αυτών τόσο από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και μέσω των ιστοσελίδων των αντίστοιχων εποπτικών αρχών των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις