Πέμπτη, 12 Σεπτ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Κρατάει ζεστούς» τους συνεργάτες του ο Κασσελάκης, κινητικότητα στο παρασκήνιο – Γέρνει η πλάστιγγα στο να είναι εκ νέου υποψήφιος

ΣΥΡΙΖΑ: «Κρατάει ζεστούς» τους συνεργάτες του ο Κασσελάκης, κινητικότητα στο παρασκήνιο – Γέρνει η πλάστιγγα στο να είναι εκ νέου υποψήφιος

Η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται απ’ όλους αναπόφευκτη, ενώ την ίδια στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, εκτός απροόπτου.

Εάν πάντως η απόφαση του είναι να κατέβει στις κάλπες, η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σκληρή και χωρίς όρια για τους επόμενους δύο μήνες, αφού – όπως επισημαίνουν στελέχη της ομάδας των 100 – ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Χθες Τετάρτη (11.9.2024) πάντως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρώτη του σύσκεψη μέσω zoom με τους στενούς του συνεργάτες και ζήτησε τα στελέχη που τον στηρίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Απέφυγε, ωστόσο, να ανοίξει τα χαρτιά του αν και πολλοί πιστεύουν ότι τελικά θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν κερδίσει τις εκλογές, τότε αναμένεται να υπάρξει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο κόμμα, αφού το πρώτο που θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι να θέσει όσους τον αμφισβητούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να διαγράψει το μισό κόμμα ή με άλλους τρόπος να τους εξωθήσει εκτός Κουμουνδούρου.

Στην περίπτωση αυτή κάποια στελέχη εμφανίζονται να λένε ότι θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι δηλώνουν από τώρα παρών επισημαίνοντας ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα, το κόμμα τους να γυρίσει στην κανονικότητα.

“Δεν κάναμε όλη αυτή την ιστορία για να επανέλθει στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης” λένε στελέχη της ομάδας των 100 τα οποία κινούνται σε πολύ χαμηλότερους τόνους: “Εάν επανεκλεγεί προφανώς και θα φύγουμε“.

“Θα διώξει τους 100 με τις κλωτσιές”

Εν τω μεταξύ, στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη συνεχίσουν να αναφέρονται σε πραξικοπηματίες και κουκουλοφόρους, ενώ λένε ότι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης επανεκλεγεί πρόεδρος “θα διώξει τους 100 με τις κλωτσιές“.

Άρα, όπως και να έχουν τα πράγματα, η διάσωση μοιάζει να είναι μονόδρομος.

Όμως ακόμα και αν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να προχωρήσει στην δημιουργία δικού του κόμματος – έτσι όπως το θέλει αυτός και με τους ανθρώπους που επιλέξει – και πάλι η διάσπαση δεν μπορεί να αποφευχθεί, αφού κάποια στελέχη και μέλη του κόμματος θα τον ακολουθήσουν. Κανείς δεν ξέρει, ωστόσο, αν θα τον ακολουθήσουν και βουλευτές.

Χθες πάντως ο Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε γιατί έγινε η πρόταση μομφής: “Στην ΚΕ αυτό που είπα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ότι αυτό που εφαρμοζόταν ως πολιτική από την ηγεσία μας, δεν ήταν σε αντιστοιχία και ερχόταν σε αντίθεση και με τις προβλέψεις του καταστατικού και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, αλλά και με τους πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οδηγούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία εσωστρέφεια και συρρίκνωση με αρχηγικά φαινόμενα που δεν αντιστοιχούσαν στη συλλογικότητα”.

Η Θεοδώρα Τζάκρη δίνοντας λάθος πληροφορία στο κοινό είπε ότι αυτοί που έκαναν την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη ήταν αυτοί που γκρέμισαν τον Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς το στοιχείο αυτό δεν είναι αληθές, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τους διαφωνούντες ότι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα παίζουν παιχνίδι για να τον ρίξουν.

Η Νίνα Κασιμάτη εξέφρασε την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές. Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του τόνισε ότι “η πλατφόρμα Πολάκη δεν απέχει από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ” και επεσήμανε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος πρόσθεσε ότι “θα γελάσει κάθε πικραμένος”, αν κάνει κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υποψήφιος έκπληξη, Απόστολος Γκλέτσος, τόνισε από την πλευρά του ότι θα πάει σπίτι του εάν εκλεγεί ο Κασσελάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις