Πέμπτη, 12 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «Boris» – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία «Boris» – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Λιακάδα θα επικρατήσει σήμερα Πέμπτη (12.9.2024) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ κάποιες μεμονωμένες βροχές θα σημειωθούν τοπικά στα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο καιρός θα αλλάξει και πάλι, καθώς μια νέα κακοκαιρία, η κακοκαιρία «Boris» έρχεται στη χώρα και φέρνει βροχές. 

Η νέα κακοκαιρία θα φέρει βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ ακολούθως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. 

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο.

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-09-2024

Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 27 με 29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2024
Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 27 με 28 και στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις