Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Δυσαρέσκεια για τον «κομπάρσο»

Δυσαρέσκεια για τον «κομπάρσο»

Λάδι στη φωτιά έριξαν οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο. Αναζωπύρωσαν την δυσαρέσκειά που υπάρχει για το πρόσωπο του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Το Κοινωνικό Πρόσωπο του Λιμενικού Σώματος», ο υπουργός Ναυτιλίας που έχει κυπριακή καταγωγή, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πήρα τηλέφωνο τα παιδιά που είχαν σώσει εκείνο το παιδάκι στην Τήλο. Πήρα για να πω δυο λόγια, να ευχαριστήσω. Είπα ένα ευχαριστώ και κόμπιασα. Λέω: “Τι νόημα έχει να πω οτιδήποτε άλλο; Εγώ! Που είμαι εδώ στο γραφείο μου και κάθομαι… Ασχολούμαι μεν με σοβαρά πολιτικά θέματα, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι εκεί… Εγώ είμαι εδώ ως κομπάρσος”».

Άρχισαν τα ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα. «Παραδέχθηκε επιτέλους ότι είναι κομπάρσος» έλεγαν οι γαλάζιοι επικριτές του. Του χρεώνουν αποτυχία στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο διάδοχος του Βασίλης Κικίλιας έχει αφήσει αιχμές για την χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την θωράκιση της χώρας από τις φωτιές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την οποία παρέλαβε.

Όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εθνικές εκλογές του 2023 ως απόδημο και του ανέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας στην δεύτερη θητεία, προκάλεσε νέο κύμα δυσαρέσκειας καθώς αρκετοί βουλευτές ενώ περίμεναν να υπουργοποιηθούν έμειναν και πάλι εκτός. Στους 14 μήνες που είναι στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Χρήστος Στυλιανίδης, του χρεώνουν αδράνεια.

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις συνεχιζόμενες χαμηλές πτήσεις της κυβέρνησης του αποδίδουν μέρος της ευθύνης για το βαρύ κλίμα. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσα στο μπαράζ των ανατιμήσεων.

Η γενική εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ υπουργών και βουλευτών που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον Χρήστο Στυλιανίδη είναι ότι απλώς περιμένει τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου (Μάΐος 2026) όπου θέλει να διεκδικήσει το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδίωξη που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη αφού ο σημερινός προεδρος δύσκολα δε θα εξασφαλίσει νέα θητεία.Αυτό σημαίνει όμως ότι θα συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση μέχρι τέλη του 2025. Εκτός απροόπτου βέβαια γιατί η δυσαρέσκεια έχει φτάσει και στο Μαξίμου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις