Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Αφρική: Αγρότες πυροβόλησαν δύο γυναίκες και πέταξαν τις σορούς τους στα γουρούνια για να τις φάνε

Αφρική: Αγρότες πυροβόλησαν δύο γυναίκες και πέταξαν τις σορούς τους στα γουρούνια για να τις φάνε
Φωτογραφία Associated Press

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα εξετάζει τις τελευταίες ημέρες το δικαστήριο της Νότιας Αφρικής με τρεις αγρότες να κατηγορούνται πως πυροβόλησαν μέχρι θανάτου δύο γυναίκες και μετά έριξαν τα πτώματά τους στα γουρούνια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να μεγαλώσει τη λίστα με τα εγκλήματα που έχουν γίνει σε αγροκτήματα της Νότιας Αφρικής, φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά.

Ενώπιων του δικαστηρίου για να απολογηθούν βρέθηκε ο 60χρονος ιδιοκτήτης της φάρμας, Zachariah Johannes Olivier, ο 19χρονος επόπτης, Adrian Rudolph de Wet και ο 45χρονος υπάλληλος, William Musora.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα φόνου και κατοχή όπλου χωρίς άδεια, μετά από καταγγελία που έκανε ο σύζυγος του ενός θύματος.

Ο William Musora που είναι υπήκοος της Ζιμπάμπουε, αντιμετωπίζει κατηγορίες και για παράνομη παραμονής στη Νότια Αφρική.

Τα δύο θύματα, η Locadia Ndlovu και η Maria Makgatho φέρεται πως μπήκαν στο αγρόκτημα του Olivier στη βόρεια επαρχία Limpopo τον Αύγουστο όταν πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου.

Ο σύζυγος της Ndlovu, Mabutho όπου ήταν μαζί τους κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, κατήγγειλε πως και αυτός δέχτηκε πυροβολισμούς.

Από «θαύμα» κατάφερε να συρθεί σε έναν κοντινό δρόμου όπου από εκεί ζήτησε βοήθεια και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Αφού ο άνδρας έφτασε σε ασφαλή «χέρια» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Ο Ndlovu εκείνη την ημέρα κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα όσα είδε με τα μάτια του.

Οι αστυνομικοί φτάνοντας στο αγρόκτημα δεν βρήκαν τις σορούς των γυναικών αλλά τις εντόπισαν σε ένα χοιροστάσιο της φάρμας λίγες ημέρες μετά.

Οι αστυνομικοί είδαν με τα μάτια τους το φρικιαστικό θέαμα, όπου οι δύο γυναίκες ηλικίας 47 και 34 χρονών είχαν φαγωθεί από τα γουρούνια και είχαν πολλά τραύματα από πυροβολισμούς.

Οι δύο γυναίκες μαζί με τον σύζυγο της Ndlovu φέρεται να εισέβαλαν στο αγρόκτημα για να πάρουν ληγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα ή προϊόντα που έληγαν σύντομα και είχαν πεταχτεί στο σημείο από ένα φορτηγό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στη Νότια Αφρική, με πολίτες και πολιτικά κόμματα να διαδηλώνουν έξω από το δικαστήριο ζητώντας από τους άνδρες να αρνηθούν την εγγύηση και να αντιμετωπίσουν την πιο σκληρή ποινή.

Η νοτιοαφρικανική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσε το κοινό να μην πάρει τον νόμο στα χέρια του ως αντίποινα στο στυγερό έγκλημα.

Δυστυχώς τα εγκλήματα στα αγροκτήματα της Νότιας Αφρικής έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι δολοφονίες αγροτών από εγκληματίες ή η κακοποίηση εργαζομένων από τους αγρότες αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά και συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις