Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Γαλλία: Η κατάθεση της γυναίκας που νάρκωνε ο σύζυγός της και βίαζε ο Ντομινίκ Πελικό – «Ένας φίλος ήρθε να δει τα εσώρουχά σου»

REUTERS/ZZIIGG NO RESALES.
REUTERS

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης του 71χρονου Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία που στρατολογούσε επί μία δεκαετία δεκάδες αγνώστους για να βιάσουν μέσα στο ίδιο της το σπίτι τη ναρκωμένη σύζυγό του, Ζιζέλ Πελικό.

Την Τετάρτη (11.09.2024), το ποινικό δικαστήριο της Vaucluse στην πόλη Αβινιόν εξέτασε την υπόθεση του Ζαν Πιερ Μ. (όπως αναφέρεται στα γαλλικά ΜΜΕ) του μοναδικού από τους 51 κατηγορούμενους στη δίκη για τους βιασμούς στο χωριό Μαζάν, ο οποίος διώκεται όχι για τον βιασμό της συζύγου του βασικού κατηγορουμένου, αλλά για τον βιασμό της δικής του συζύγου.

Πρόκειται για την περίπτωση ενός κατηγορούμενου, από τους συνολικά 52, ο οποίος φέρεται να ήταν μιμητής του Πελικό δηλαδή χρησιμοποίησε τα ίδια ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη δική του σύζυγο και στη συνέχεια να την βιάσει τόσο ο ίδιος όσο και ο Ντομινίκ Πελικό. 

Ο Ζαν Πιερ έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ οι βιασμοί της συζύγου του καταγγέλλεται ότι συνέβησαν 12 φορές μεταξύ 2015 και 2020. 

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός κατηγρούμενος για την υπόθεση των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ Πελικό δεν έχει καταθέσει καθώς νοσηλεύεται λόγω ασθένειας και δεν θα είναι σε θέση να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει πριν την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ιατρική πραγματογνωμοσύνη η κατάσταση της υγείας του Πελικό έχει επιδεινωθεί. 

Ο «μιμητής»

Την Τετάρτη, το δικαστήριο άκουσε πως ένας άλλος άνδρας που δικάζεται, ο οποίος ονομάζεται Ζαν-Πιερ, ήταν «μαθητής» του Ντομινίκ Πελικό. Δεν δικάστηκε για τον βιασμό της Ζιζέλ, αλλά για τη χρήση της ίδιας μεθόδου για τον βιασμό της ίδιας της συζύγου του και τη στρατολόγηση του Πελικό προκειμένου να τη βιάσει και εκείνος. 

Ο 63χρονος Ζαν-Πιερ, πρώην οδηγός φορτηγού ενός αγροτικού συνεταιρισμού, φέρεται να είχε επαφή με τον Πελικό σε ένα chatroom και κατηγορείται να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώσει τη δική του σύζυγο προκειμένου να τη βιάσει, με τη συμμετοχή του Πελικό. Ο Πελικό παρείχε ηρεμιστικά για να ναρκώσει τη σύζυγο του άνδρα και μάλιστα ταξίδεψε για να τη βιάσει και ο ίδιος.

Ο Ζαν-Πιερ έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες. «Αναγνωρίζω τα γεγονότα», δήλωσε.

Οι ερευνητές της αστυνομίας δήλωσαν ότι ο Ζαν-Πιερ τούς είπε ότι γνώρισε τον Ντομινίκ Πελικό στο chatroom με τίτλο «Χωρίς να το ξέρει», τον ιστότοπο που πλέον έχει κλείσει.

REUTERS/Manon Cruz

Η γυναίκα – σύμβολο της Γαλλίας Ζιζέλ Πελικό – Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Manon Cruz

Είπε στους ερευνητές ότι του είχε ζητήσει να έρθει στο σπίτι του όταν η σύζυγός του είχε ναρκωθεί, ανέφερε στο δικαστήριο ο επικεφαλής ερευνητής, Stéphan Gal.

«Κάθε φορά που [ο Πελικό] ταξίδευε [εκεί], τον προμήθευε με το φάρμακο για την επόμενη φορά», δήλωσε ο Gal. Η δικηγόρος του Πελικό είπε στο δικαστήριο ότι ο Πελικό είπε ότι έδωσε στον Ζαν-Πιερ το φάρμακο τέσσερις φορές.

Η σύζυγος του Ζαν-Πιερ δεν είναι αστική διάδικος στην υπόθεση, καθώς «έχει πέντε παιδιά και ήθελε να τα προστατεύσει», δήλωσε ο ερευνητής Gal στο δικαστήριο, λέγοντας ότι ήταν «συγκλονιστικό» δεδομένης της εικόνας που της έδειξε η αστυνομία για το τι της είχε συμβεί.

Ο Ζαν Πιερ αναμένται να μιλήσει σήμερα Πέμπτη (12.09.2024) στο δικαστήριο.

Είναι «βέβαιο» πως τον χειραγώγησε

Ο 32χρονος γιος του Ζαν-Πιερ από τον πρώτο γάμο του δήλωσε βέβαιος ότι ο πατέρας του χειραγωγήθηκε από τον Πελικό:

«Έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι αν δεν είχε συναντήσει αυτό το πρόσωπο, δεν θα είχε γίνει ποτέ τίποτα από όλα αυτά», είπε.

Το δικαστήριο άκουσε πως η παιδική ηλικία του Ζαν-Πιερ σημαδεύτηκε από ακραία φτώχεια και βία και σεξουαλική κακοποίηση εντός της οικογένειας. 

Σημειώνεται οτι 18 από τους 51 κατηγορούμενους βρίσκονται υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων των Πελικό και Ζαν-Πιερ, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι.

Η σύζυγος του Ζαν – Πιερ, Cilia: «Μας κατέστρεψε. Γιατί το έκανε;»

«Είναι αδιανόητο να το έχει κάνει αυτό. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Μας κατέστρεψε. Περιμένω την αλήθεια, να πει ο ίδιος γιατί το έκανε. Τα πηγαίναμε καλά. Δεν υπήρχαν διαφωνίες. Δεν υπήρχε τίποτα. Είναι ακατανόητο». Η σύζυγος του Ζαν-Πιερ δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα τραγικά έμαθε.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο Ντομινίκ Πελικό είχε επισκεφθεί τουλάχιστον 10 φορές την κατοικία του 63χρονου, μεταξύ του 2015 και του 2020 για να βιάσει την σύζυγό του, την οποία εκείνος είχε ναρκώσει νωρίτερα με αγχολυτικά. Ένα βράδυ, η γυναίκα ξύπνησε ενώ ο Πελικό πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή.

«Πετάχτηκα στον ύπνο μου και είδα έναν άνδρα να στέκεται απέναντι από το παράθυρο».

Η σύντροφος του Ζαν-Πιερ είχε ξυπνήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των γεγονότων, αφού ο σύζυγός της της είχε δώσει πολύ χαμηλή δόση αγχολυτικού φαρμάκου, φοβούμενος για την υγεία της.

«Πετάχτηκα στον ύπνο μου και είδα έναν άνδρα να στέκεται απέναντι από το παράθυρο με ένα φως που αναβόσβηνε και τον σύζυγό μου δίπλα μου. Δεν πρόλαβα να σηκωθώ πριν βγει ο άνδρας. Τρέχω πίσω του και ρωτάω τον σύζυγό μου τι συμβαίνει. Είπε ότι ήταν ένας φίλος και ήθελε να δει τα εσώρουχά μου (…) Ήμουν ντυμένη, δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει τι είχε συμβεί», περιέγραψε την Τετάρτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις