Πέμπτη, 12 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Κίνα – ΕΕ: Συνάντηση διαπραγμάτευσης των αξιωματούχων για τους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα

Κίνα – ΕΕ: Συνάντηση διαπραγμάτευσης των αξιωματούχων για τους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα

Εν αναμονή της επίσκεψης του κινέζου υπουργού εμπορίου, Ουάνγκ Ουεντάο, στις Βρυξέλες στις 19 Σεπτεμβρίου, η Κίνα ελπίζει ότι η Ευρώπη θα τη συναντήσει στα μισά του δρόμου σχετικά με την υπόθεση της επιβολής επιπλέον ευρωπαϊκών δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός εμπορίου της Κίνας θα διεξαγάγει συνομιλίες με εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την επιβολή επιπλέον δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα λόγω των κρατικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση (12.9.2024) του υπουργείου Εμπορίου.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με σχόλια του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει τους προτεινόμενους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, δήλωσε: «Η Κίνα εκτιμά την αντικειμενική και ορθολογική σκέψη του Σάντσεθ».

«Η Κίνα αναζητεί λύσεις που να μπορούν να γίνουν αποδεκτές και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε η Μάο στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις