Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Τρίτεκνοι: Αύξηση ποσοστού πρόσληψης στο Δημόσιο, σύγκλιση με δικαιώματα πολυτέκνων – Όλα τα νέα μέτρα για 200.000 οικογένειες

Τρίτεκνοι: Αύξηση ποσοστού πρόσληψης στο Δημόσιο, σύγκλιση με δικαιώματα πολυτέκνων – Όλα τα νέα μέτρα για 200.000 οικογένειες

Τον διά βίου ορισμό της τρίτεκνης οικογένειας η οποία επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για 200.000 οικογένειες τριτέκνων στη χώρα εξειδίκευσε η η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ.

«Αποτελούσε αίτημα δεκαετιών των τριτέκνων καθώς μέχρι τώρα μία οικογένεια έχανε τα δικαιώματα της τριτεκνίας, όταν ένα παιδί ενηλικιώνονταν ή ολοκλήρωνε τις σπουδές του» σημείωσε η Υπουργός.

Η πιστοποίηση θα γίνεται μέσω πλατφόρμας, η οποία διασταυρώνει τα ληξιαρχικά στοιχεία.

Η δια βίου ισχύς της τριτεκνίας «μεταφράζεται σε αύξηση της ποσόστωσης για τις προσλήψεις στο δημόσιο σε τρίτεκνους, ώστε να ανέλθει σε ίδιο ποσοστό με τους πολύτεκνους από 12% σε 16% στο σύνολο των προκηρυσσόµενων θέσεων.

Παράλληλα οι πρόνοιες που ισχύουν για τους πολύτεκνους έχουν ήδη επεκταθεί στους τρίτεκνους και σε ότι αφορά στη συμμετοχή τους στα στεγαστικά προγράμματα.

Ενδεικτικά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» η χορήγηση των δανείων σε τρίτεκνους ήταν με μηδενικό επιτόκιο. Αντίστοιχα και στα άλλα προγράμματα κοινωνικής στέγασης.

Εξίσου στη διάθεση των vouchers για τους παιδικούς σταθμούς τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες είχαν κοινό «μπόνους» 40 μορίων.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις